ארגונים יהודים-אמריקאים בירכו על ההרשעה של נאצי מוצהר מוקדם יותר השבוע באינדיאנה, שהשאיר הודעות מאיימות במספר משרדים של הליגה נגד השמצה, ה-ADL.
אנדז'יי בוריגה, בן 67, נידון לשנתיים בכלא הפדרלי ועוד שנתיים של שחרור על תנאי, אמר משרד המשפטים האמריקאי ביום שלישי. הוא הודה באשמה בשליחת איומים ברחבי ארצות הברית ובכוונה לפגוע בקורבנותיו על בסיס דתם היהודית.
בהצהרה, הליגה נגד השמצה, ארגון יהודי הפועל נגד אנטישמיות, הודה לרשויות "על העמדתו לדין של פורע זה של איומים אלימים נגד הליגה נגד השמצה, ועל מחויבות המחלקה להגנה על יהודים וארגונים יהודיים בפני איומים חסרי תקדים שנראים מאז הפיגוע הטרור ב-7 באוקטובר".
אכן, תקריות אנטישמיות זינקו ברחבי העולם מאז טבח שמחת תורה, ונותרו גבוהות גם עכשיו.
עם זאת, פעולותיו של בוריגה התרחשו בשנת 2022, וכתב האישום נגדו הוגש מספר ימים לפני השבת השחורה.
באחד המקרים בהם הורשע, הפושע הנאצי בן ה-67 התקשר למשרד בנדבר, שם זיהה את עצמו כנאצי ואיים שוב ושוב לחתוך את הראשים של אנשי ה-ADL "בהנאה". הוא גם רמז שסבו היה קצין נאצי מה-SS שהרג יותר מ-120 יהודים.
היועץ המשפטי מריק גרלנד, שהוא יהודי, אמר בהודעה כי "הנאשם הזה ביצע שוב ושוב איומים אלימים נפשעים נגד יהודים וארגונים יהודיים" ואמר כי הרשעתו "מייצגת את המאמץ האחרון של משרד המשפטים להילחם בעלייה המדאיגה באיומים נגד יהודים ומוסדות יהודיים ברחבי ארצות הברית".
הרשעתו של בוריגה הגיעה באותו השבוע בו משרד המשפטים בניו ג'רזי הרשיע תושב המדינה שתקף גברים חרדים, את חלקם דקר ודרס. בעקבות פשע השנאה, אותו אנטישמי הורשע ונשפט ל-40 שנות מאסר.