מושל פנסילבניה היהודי ג'וש שפירו הוא המועמד הפוטנציאלי לסגן של קמלה האריס – שנבחרה רשמית לראשות המפלגה הדמוקרטית.
אבל זהותו של שפירו מהווה בעיות עבור הקהל של האריס – וביום שישי הוא ניסה להתנער ממאמר שכתב בקולג', בו הזדהה והתגאה בעובדה שבעבר התנדב לשירות בצה"ל ואף טען כי הפלסטינים יותר מדי "לוחמניים" במקום לשאוף לשלום עם ישראל.
"בזמן שהיה בתיכון, ג'וש שפירו נדרש לבצע פרויקט שירות, שהוא ומספר חבריו לכיתה ביצעו דרך תוכנית שהביאה אותם לקיבוץ בישראל שם עבד בחווה", אמר דוברו של שפירו, מנואל בונדר, ל'טיימס אוף ישראל'.
"התוכנית כללה גם התנדבות בפרויקטי שירות בבסיס צבאי ישראלי. בשום שלב לא היה מעורב בפעילות צבאית", הוסיף בונדר בהצהרה בתגובה לשאילתה לגבי אופי עבודת ההתנדבות שלו.
שפירו (צילום: Getty Images)
במאמר שפורסם בעיתון ב-1993, שדחה את הסכמי אוסלו שנחתמו באותה תקופה, כתב שפירו: "למרות הסקפטיות שלי כיהודי וכמתנדב לשעבר בצבא הישראלי, אני מקווה ומתפלל בחום שתוכנית השלום הזו תצליח".
שורשיו היהודיים של שפירו מוכרים היטב - כולל לימודיו באקדמיה לעברית בפילדלפיה – אך המאמר שכתב מתקופתו באוניברסיטת רוצ'סטר עוררה סערה גדולה.
"הפלסטינים לא יחיו בשלום", כתב שפירו גם במאמר בשם "שלום לא אפשרי".
"אין להם את היכולות להקים מדינה משלהם ולהצליח בה אפילו עם עזרת ישראל וארצות הברית. הם תמיד לוחמניים מדי כדי להקים מדינת שלום משלהם", הוסיף שפירו, אז סטודנט בשנות ה-20 לחייו.
המאמר צץ מחדש ימים ספורים לפני שסגנית הנשיא והמועמדת הדמוקרטית הנחשבת לנשיאות, קמלה האריס, אמורה להכריז על בן זוגה למרוץ.
שפירו נתקל במסע אגרסיבי מצד אקטיביסטים מהשמאל הקיצוני ואנטי-ישראל, שכינו אותו "ג'נוסייד ג'וש" והזהירו את האריס מלבחור בו. המבקרים הללו גם נאשמו באנטישמיות, מאחר שהדעות הנוכחיות של שפירו אינן פחות ביקורתיות כלפי ישראל מאשר אלו של אחרים ברשימה הקצרה שאינם יהודים.
כאשר נשאל ביום שישי האחרון על המאמר שכתב אז, שפירו התנער: "הייתי בן 20".
"אמרתי במשך שנים, שנים לפני ה-7 באוקטובר, שאני תומך בפתרון שתי המדינות - ישראלים ופלסטינים חיים בשלום זה לצד זה, יכולים לקבוע את עתידם וגורלם בעצמם", הוסיף.