הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
האם טראמפ קיבל שוחד מנשיא מצרים? "אין הוכחה חותכת"
אנליסט משפטי התייחס לתחקיר של שפורסם ב'וושינגטון פוסט' שטען כי א-סיסי משך 10 מיליון דולר מבנק בקהיר עבור הקמפיין של טראמפ – שבתמורה דאג לסיוע צבאי למצרים

אין "ראיה חותכת" להוכחה שהתובע הכללי וויליאם בר סיכל חקירה לגבי תשלום כביכול של 10 מיליון דולר לדונלד טראמפ מנשיא מצרים - כך אמר אנליסט משפטי.

מאמר ב'וושינגטון פוסט' טען כי נשיא מצרים, עבד אל פתח א-סיסי, משך 10 מיליון דולר מחשבון בנק בקהיר לצורך תמיכה בקמפיין הנשיאותי של טראמפ ב-2016.

המאמר מה-2 באוגוסט גם מצביע בחוזקה על כך שהתובע הכללי של טראמפ, וויליאם בר, הביא לסיום חקירה לגבי התשלום לכאורה על ידי משרד התובע הכללי בוושינגטון די.סי.

סטיבן גילרס, פרופסור למשפטים באוניברסיטת ניו יורק, אמר ל'ניוזוויק' שיהיה קשה מאוד להוכיח תיק נגד בר מכיוון שלתובע הכללי יש שיקול דעת רחב בנוגע לאילו מקרים לטפל.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


טראמפ וא-סיסי בפגישה ב-2019 (צילום: רויטרס)

 

"הבעיה היא שבהיעדר ראיה חותכת, זה כמעט בלתי אפשרי לזהות מניע לא הולם אפילו אם כל הכפופים לו לא מסכימים עם החלטה", אמר.

"בנוסף, כאשר במקרים נדירים בתי משפט כן מתערבים, זה יהיה כדי לדחות תיק. הם לא יורו על תובע להעלות תיק שהוא בחר שלא להעלות", אמר גילרס, והוסיף שלתובעים "יש שיקול דעת רחב להעלות או להוריד כתבי אישום".

"אין מספיק משאבים להעמיד לדין כל פשע אפילו כאשר ההוכחה קיימת. זו החלטה של הזרוע המבצעת אם להעמיד לדין. בתי המשפט לא יתערבו", הוא אמר.

חלק מההאשמות כבר היו ידועות לציבור. בתחילת החקירה, דוברו של טראמפ, ג'ייסון מילר, דחה את ההאשמה ואמר: "הנשיא טראמפ לא קיבל אף מטבע ממצרים".

הכסף מהבנק בקהיר, שהווה חלק גדול ממאגרי המטבע הזר של מצרים, כביכול נמשך בחלקים גדולים וניתן לסוכנות ריגול מצרית להעביר לקמפיין של טראמפ. זאת אחרי שסיסי וטראמפ נפגשו בפגישה פרטית באומות המאוחדות בספטמבר 2016.

התחקיר ב'וושינגטון פוסט' אמר שכנשיא, טראמפ שחרר כמיליארד דולר בסיוע צבאי לממשלת א-סיסי.

המאמר מציע שהיועץ המשפטי של טראמפ מנע ממשרד התובע הפדרלי בוושינגטון לחקור יותר לעומק, לאחר שהמשרד קיבל מידע נוסף מקהיר על המשיכות המזומנים.

מקור הקרוב למועמד הנשיאותי מהמפלגה הרפובליקנית אמר ל'ניוזוויק' שההאשמות היו לחלוטין שקריות.

 

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE