לאחר גל הפגנות אנטישמיות בקמפוסים ברחבי אוניברסיטאות בארצות הברית - הורים, מחנכים וארגונים ללא מטרות רווח מודאגים שסטודנטים יהודים יהפכו שוב ליעד לאנטישמיות במהלך שנת הלימודים הקרובה.
ד"ר שיילה נזריאן, פעילה יהודייה ומנתחת פלסטית מבוורלי הילס, אמרה ל'פוקס ניוז' שהאוניברסיטאות אחראיות להבטיח שכל הסטודנטים, ללא קשר לרקע שלהם, ירגישו בטוחים. זה כולל לקחת עמדה נחרצת נגד אנטישמיות ולקדם תרבות שמעריכה את האוכלוסייה היהודית.
"כשהילד שלי הולך לקראת לימודים אוניברסיטאיים בקרוב, אני מודאגת מאוד לגבי בטיחותם ורווחתם של הסטודנטים היהודים בקמפוס", היא אמרה, והדגישה שלמנהלי המוסדות יש "חובה מוסרית" לאכוף את מדיניותיהם ולפעול נגד "ההמונים הרדיקליים מהשמאל הקיצוני" בקמפוס בשנה האקדמית הזו.
"האוניברסיטאות חייבות גם ליישם צעדים מקיפים להגנה על הסטודנטים היהודים ולקדם סביבה שבה הם יכולים להצליח אקדמית ואישית מבלי להיות חשופים לשנאה בקמפוס", היא הוסיפה.
(צילום: Getty Images)
ארגונים יהודיים, כולל הליגה נגד השמצה (ADL), הוועד היהודי אמריקאי (AJC), ועידת הנשיאים של הארגונים היהודיים באמריקה (CoP) ופדרציות יהודיות בצפון אמריקה הודיעו לאחרונה על סט כללים מקיף למאבק באנטישמיות בקמפוסים.
ההנחיות, בין היתר, דורשות מהמוסדות הלימודיים לתקשר את כללי הקמפוס, התקנות והמדיניות, לתמוך בסטודנטים היהודים, להבטיח את בטיחות הקמפוס, לחזק את אחריות הסגל האקדמי ולהתכונן להפחתת הפרעות ביום השנה לטבח ה-7 באוקטובר.
"הזינוק חסר התקדים באנטישמיות בקמפוסים האוניברסיטאיים בשנה שעברה היה לגמרי בלתי מקובל, ועם זאת יותר מדי מנהלים נכשלו בתגובה יעילה", אמר ג'ונתן גרינבלט, מנכ"ל ADL והמנהל הלאומי, בהצהרה. "אנו דורשים שכל מנהיגי הקולג'ים והאוניברסיטאות ינקטו צעדים משמעותיים כדי להבטיח את בטיחותם של הסטודנטים היהודים".
ההפגנות נגד המלחמה בעזה הפכו לנקודת מוקד בחיי הקולג' בעשרת החודשים האחרונים. בעוד רבים מהמפגינים נשארו שלווים, חלקם הקימו מאהלים בלתי חוקיים, התעסקו בתקיפה, ונדליזם ולא צייתו לתקנות המקומיות.
מפגינים לעיתים קרובות הדגישו שהם מתנגדים לממשלת ישראל ולהרג אזרחים פלסטינים - ולא ליהודים במיוחד. עם זאת, מאז ה-7 באוקטובר, דווחו על 1,851 אירועים אנטישמיים בקמפוסים האקדמיים - עלייה של 700% בהשוואה לשנה הקודמת.
ליאורה רז, מנכ"לית הארגון StopAntisemitis, אמרה ל'פוקס ניוז' כי לא ניתן לסבול הטרדה, איבה ותקיפות פיזיות נגד אף אחד.
רז קראה גם להורים ללמד את ילדיהם להיות גאים במורשתם וכי התקפלות לעולם לא מרצה את הבריונים - זה רק מזמין ניצול נוסף.
(צילום: AP)
"ליהודים ולתומכי ישראל אין מה להתבייש. להפך, העם היהודי ומדינת ישראל המודרנית תרמו כל כך הרבה טוב לעולם, לכדי כך שהוא מעבר לכל פרופורציה למספר הקטן של יהודים, שזה פשוט נס", היא אמרה.
אריאלה נובק, מייסדת שותפה של Shield Communications PR, חברה המספקת ייעוץ אסטרטגי לקבוצות יהודיות, אמרה כי סטודנטים יהודים לעיתים קרובות לא בטוחים איך להגיב לאנטישמיות וחוששים שיעמדו בפני פעולות משמעתיות בבתי הספר שלהם אם יביעו את דעתם.
"הם לא יודעים מתי צריך לומר משהו. האם זה ישפיע על הציונים שלי? האם יש לי סיפור שאני צריך לספר לתקשורת? האם אני צריך ללכת לתקשורת? מי אני? אני רק ילד בן 19. זה זמן מבלבל מאוד עבורם" היא אמרה.
נובק קראה לתלמידים להשתמש בקולם בדרך שאינה רועשת או מזיקה להם ברגע זה. זה יכול להיות לגשת למישהו בתחום הפוליטיקה שיכול לקדם מדיניות שתגן עליהם כאינדיבידואלים.
היא ציינה שארגונים רבים, כמו שלה, יכולים ללמד תלמידים איך למצוא את קולם. אם תלמיד חש פחד על חייו, נובק אמרה שהוא צריך להתקשר תחילה ל-911 ולמשטרת הקמפוס המקומית שלו.
נובק גם קראה להורים לנהל שיחה פתוחה עם ילדיהם ולהודות שלמרות שאין להם את כל התשובות, אין זה בסדר להיות מופקרים פשוט בגלל היותך אתה.
"כמובן, אין פתרון מושלם לכל מקרה, אבל לשתוק בוודאי שאינו אחד מהם", היא אמרה.