יותר מ-400,000 תלמידים ברחבי לוס אנג'לס נרשמו לתוכנית Metro GoPass, המציעה נסיעות חופשיות בלתי מוגבלות באוטובוסים וברכבות, כך הודיעה המטרו.
התוכנית זמינה לתלמידים ביותר מ-1,600 מוסדות לימוד משתתפים בכיתות ק-12 ובמכללות קהילתיות ברחבי 125 מחוזות לימוד, כולל איחוד לוס אנג'לס. נכון לחודש יוני, המטרו רשמה יותר מ-40 מיליון נסיעות תלמידים דרך התוכנית.
כאשר נראה שדאגות בטיחות מרתיעות חלק מהנוסעים, הדירקטוריון של הסוכנות הצביע באופן פה אחד להוציא 193 מיליון דולר בשנה ליצירת כוח משטרה ייעודי של המטרו
"צרכי תחבורה לא אמורים להפריע לחינוך של שום תלמיד", אמרה פקידת מחוז לוס אנג'לס ויושבת ראש דירקטוריון המטרו, ג'ניס האן, בהצהרה. "עבור תלמידים רבים ומשפחותיהם ברחבי מחוז ל.א., הנסיעות החינמיות במטרו דרך תוכנית ה-GoPass שלנו עשו את כל ההבדל."
בתי ספר משתתפים מחלקים לתלמידים כרטיסי TAP של המטרו, שבאפשרותם להשתמש בהם בכל האוטובוסים ורכבות המטרו, וכן בשירותים של 15 סוכנויות תחבורה נוספות, כולל Culver CityBus, Glendale Beeline, Long Beach Transit ו-Santa Monica Big Blue Bus. התלמידים יכולים גם להשתמש בכרטיס TAP וירטואלי באפליקציית TAP LA.
תלמידי כיתות גן -יב' מהווים 67% מהנרשמים לתוכנית, בעוד תלמידי מכללות קהילתיות מהווים 24% ותלמידים במסלולי הכשרה מקצועית בחטיבת החינוך למבוגרים ולקריירה של איחוד ל.א. מהווים 9%, לפי דברי דוברת המטרו, טרייסי סמית.
GoPass שנוצרה ב-2021 כתוכנית ניסיונית לשנתיים, אושרה להארכה של שנה ב-2023 בעלות של 20 מיליון דולר לפני שהפכה לקבועה באפריל. ההישגים של התוכנית התרחבו במהירות בשלוש השנים האחרונות וכעת כוללים מחוזות כמו ABC Unified, Compton Unified ו-El Segundo Unified. חלק מהמחוזות ציינו בעבר כי עלות התוכנית וחוסר בנרשמים שנוסעים בתחבורה ציבורית היוו מחסום להרשמה.
ההצעה של ראשת עיריית ל.א., קארן באס, להפוך את GoPass לקבועה הנחתה גם את צוות המטרו לחקור הזדמנויות להעניק נסיעות חופשיות בלתי מוגבלות לנוסעים עם זכאות להכנסה דרך תוכנית ה-LIFE של המטרו, או Low Income Fare Is Easy.
כיום, LIFE מספקת נסיעות חופשיות בלתי מוגבלות ל-90 הימים הראשונים, ו-20 נסיעות אזוריות חינמיות בחודש לאחר מכן לתושבי מחוז ל.א. שעומדים בגבולות ההכנסה. לבית משפחה עם אדם אחד, הגבול הוא 48,550 דולר לשנה.
תלמידים שבתי ספרם לא משתתפים בתוכנית GoPass עדיין יכולים להגיש בקשה לכרטיס TAP של LIFE או לכרטיס במחיר מופחת.
"הצעירים האלה עוזרים למטרו להגדיל את מספר התלמידים הנוסעים ולהבין את כל היתרונות שמערכת תחבורה בטוחה, נקייה ויעילה יכולה להביא להם ולקהילות שלהם", אמרה המנכ"לית של המטרו, סטפני ויגינס, בהצהרה. "אנו מצפים לקבל עוד תלמידים למערכת שלנו בשנת הלימודים הבאה."
הלחץ להגדיל את מספר הנוסעים ולהפחית פעילות פלילית וסמים ברכבות ובאוטובוסים של המטרו גדל, כאשר נראה שדאגות בטיחות מרתיעות חלק מהנוסעים הקודמים, לפי סקר של USC Dornslife. ביוני, הדירקטוריון של הסוכנות הצביע באופן פה אחד להוציא 193 מיליון דולר בשנה ליצירת כוח משטרה ייעודי של המטרו לפקח על המערכת ולהילחם בפשע.