לינדזי גרהאם (רפובליקני מדרום קרולינה), הידוע במדיניות החוץ הנצית שלו, רמז במהלך ראיון בתוכנית "מצב האומה" של CNN כי לטהרן יש את ההשפעה הנדרשת כדי לגרום לחמאס לשחרר את בני הערובה.
"אם הייתי מדינת ישראל, הייתי אומר לאיאתוללה שאם האנשים האלה לא יחזרו הביתה חיים - אלה שנשארו בחיים - ואם לא נקבל את גופות הנופלים, אנחנו נפוצץ את בארות הנפט ובתי הזיקוק שלכם," אמר. "זו הדרך היחידה שבה תשיגו את שחרור בני הערובה - על ידי הפעלת לחץ על איראן."
גרהאם קרא מזה זמן רב לעמדה אמריקאית קשוחה יותר נגד איראן, שלכאורה מסייעת במימון ואספקת ארגוני טרור כולל ארגון חמאס הפלסטיני וחיזבאללה
כ-250 אנשים נחטפו במהלך התקפת הפתע העקובה מדם של חמאס ב-7 באוקטובר 2023, שהציתה מלחמה ברצועת עזה. יותר מ-100 מבני הערובה שוחררו בנובמבר במהלך הפסקת אש קצרה. עשרות מהקורבנות הנותרים נחשבים למתים, אם כי לא ברור בדיוק כמה. יש שמונה בני ערובה אמריקאים-ישראלים. המשא ומתן מזמן ניסה להגיע להסכם על הפסקת אש קבועה יותר שתכלול את שחרור בני הערובה הנותרים, אך זה הוכח כבלתי אפשרי למרות שבכירי ארה"ב הביעו ביטחון כי פריצת דרך קרובה.
מה שמסבך עוד יותר את העניינים הן ההתקפות הליליות בין צה"ל לארגון הטרור הלבנוני חיזבאללה הנתמך על ידי איראן. ישראל טוענת כי השיקה מתקפה מקדימה נגד חיזבאללה לפני מה שהיא טענה שהייתה התקפה מתוכננת. חיזבאללה השיב באש ביום ראשון. חיזבאללה אמר שהוא מגיב על ההתנקשות באחד ממפקדיו הבכירים, פואד שוקר, בחודש שעבר. מנהיג חמאס איסמעיל הנייה גם נהרג באותו זמן בטהרן, סביב טקס ההשבעה של נשיא איראן החדש, מסעוד פזשקיאן.
החששות מהסלמה של המתיחות בין איראן לישראל לכדי מלחמה אזורית רחבה יותר גברו מאז ההריגות. ישראל לקחה אחריות על מותו של שוקר אך לא אישרה או הכחישה מעורבות בהתנקשות בהנייה. כמעט חודש לאחר מכן, לא נראו סימנים ברורים לתגובה מצד הרפובליקה האיסלאמית על הנייה. באפריל, איראן השיקה תקיפות על ישראל בתגובה להפצצה בדמשק שהרגה שני גנרלים איראנים.
גרהאם קרא מזה זמן רב לעמדה אמריקאית קשוחה יותר נגד איראן, שלכאורה מסייעת במימון ואספקת ארגוני טרור כולל ארגון חמאס הפלסטיני וחיזבאללה. "עלינו לזכור שהתקפת ה-7 באוקטובר נוצרה לדעתי כדי לעצור את הנורמליזציה בין ערב הסעודית לישראל. זה סיוט עבור איראן והמושבים שלה שהערבים והישראלים יתפייסו," הדגיש גרהאם. גרהאם גם חזר על בקשתו מהנשיא לשעבר דונלד טראמפ למקד את קמפיין הבחירות שלו במדיניות.
"אמריקאים לא שמחים כשהם הולכים לתחנת הדלק למלא את מכוניתם. הם לא שמחים כשהם משלמים את המשכנתא שלהם. הם לא שמחים כשהם הולכים למכולת. אנשים סובלים, וכל השמחה הזאת, חגיגת האהבה הזו, לא קיימת בעולם האמיתי," אמר. זה היה התייחסות לוועידה הלאומית הדמוקרטית בשיקגו, שבה בכירי המפלגה הציגו את עצמם כ"לוחמים שמחים" והתפארו במסר אופטימי.
טראמפ דחה קודם לכן את תחינתו של גרהאם להתמקד יותר במדיניות, ואמר "אני אוהב את לינדזי, לא אכפת לי מה הוא אומר" והוסיף שגרהאם לא היה יכול לזכות בבחירות מחדש אלמלא התמיכה שלו.