עם תחילת סמסטר הסתיו באוניברסיטאות רבות, מנהלי האוניברסיטאות מתכוננים לעלייה אפשרית נוספת באקטיביזם בקמפוס. שנת הלימודים האחרונה הסתיימה במרירות כאשר הפגנות נגד המלחמה נמשכו בקרקעות בתי ספר רבים, שיבשו טקסי סיום ואיימו על המעמד האקדמי של חלק מהסטודנטים.
למרות שההפגנות בקמפוס נרגעו בקיץ זה כאשר הסטודנטים התפזרו, התנאים שהניעו את הגל האחרון של אקטיביזם לא השתנו באופן דרמטי מאז האביב. בעוד שכמה נשיאי אוניברסיטאות בעלי פרופיל גבוה עזבו את תפקידיהם, בתי ספר רבים לא שינו באופן מהותי את אסטרטגיות ההשקעה שלהם - דרישה שהועלתה על ידי חלק הארי של המפגינים אך בקשה מסובכת בפועל. המשא ומתן הבינלאומי על הפסקת אש אפשרית בעזה הוא שברירי. וחברי הקונגרס ממשיכים לראות הזדמנות פוליטית בהכנסת עצמם לדיון על האופן שבו הקמפוסים צריכים להשקיט את המהומות.
יותר מ-200 אנשים נעצרו בתחילת מאי יום לאחר שהמון של מפגינים נגדיים תקף מאהל פרו-פלסטיני שהיה שקט קודם לכן
בעוד שצעירים אקטיביסטים מתכוננים להגביר שוב את התנופה, כללים חמורים יותר מחכים להם בחלק מהקמפוסים. מייקל רות', נשיא אוניברסיטת וסליאן, בית ספר פרטי בקונטיקט, מקווה שאחרים בנעליו למדו כמה לקחים מהכאוס של שנת הלימודים האחרונה. הגישה שלו למאהלים כמו אלה שצצו בבתי ספר רבים, כולל שלו, אינה עמדה אחידה ורוחבית, אלא גישה מדויקת יותר.
"אם יש לך מרחב של ביטוי ולא של הפחדה, יש לעודד אותו," הוא אמר. "אם זה גולש למרחב של הפחדה או הטרדה... זו אחריות האוניברסיטה לסגור אותו."
באוניברסיטת קליפורניה בלוס אנג'לס, מנהלי האוניברסיטה "נקטו בקו הקשה ביותר שיכלו" נגד הסגל והסטודנטים שנעצרו במהלך מחאות, לפי גרהם בלייר, פרופסור חבר למדע המדינה וחבר בארגון סגל למען צדק בפלסטין.
יותר מ-200 אנשים נעצרו בתחילת מאי יום לאחר שהמון של מפגינים נגדיים תקף מאהל פרו-פלסטיני שהיה שקט קודם לכן. ביוני, עשרות נוספים נעצרו כאשר סטודנטים ניסו להקים מחדש את המאהל, דיווח ה-Daily Bruin, עיתון בית הספר.
בלייר העריך שכ-70 סטודנטים קיבלו הודעה על הליכים משמעתיים נגדם והוא מצפה שרובם יפתרו לפני תחילת שנת הלימודים באוקטובר. אבל בלייר אמר שלהיות בלימבו היה קשה במיוחד. הפעולה המשמעתית מנעה מסטודנטים לסיים את לימודיהם, שיבשה את תוכניותיהם להגיש מועמדות לעבודות קיץ ומנעה מהם גישה לדיור.
"זהו משטר ענישה שאינו מחובר למה שהסטודנטים ניסו לעשות, שהיה להשמיע קול עבור אנשים פגיעים ולדבר על אחת הסוגיות החשובות והקשות ביותר בחברה שלנו כיום," אמר בלייר.
מייקל וי. דרייק, נשיא מערכת אוניברסיטת קליפורניה הגדולה יותר, הזהיר בשבוע שעבר כי 10 הקמפוסים שלו יפשטו מערכת כללים לגבי מחאות. מדיניות זו כוללת איסורים מוחלטים על מאהלים ומסכות פנים שנועדו להסתיר את זהות המפגינים.
סטודנטים יהודים הודרו מחלקים מקמפוס UCLA כי הם סירבו להתכחש לאמונתם
"תקשורת ברורה ויישום עקבי של מדיניות וחוקים הם מפתח להשגת האיזון העדין אך החיוני בין זכויות חופש הביטוי לבין הצורך להגן על בטיחות הקהילה שלנו ולשמור על פעולות אוניברסיטאיות קריטיות," כתב דרייק בהצהרה פומבית.
המסר הגיע לאחר ששופט פדרלי התערב בנושא הגישה לקמפוס בתגובה לתביעה משלושה סטודנטים יהודים ב-UCLA. הסטודנטים טענו בבית המשפט שהגישה שלהם לקמפוס הוגבלה באופן מפלה במהלך המחאות האחרונות. עורכי הדין של האוניברסיטה אמרו שלסטודנטים אין מעמד משפטי לתבוע. צו בית המשפט, לדעת האוניברסיטה, היה מיותר כדי לשמור על ציות האוניברסיטה לחוקים הפדרליים נגד אפליה.