אלפי מפגינים הציפו את הרחובות בערים ברחבי ישראל ביום ראשון בערב כדי לדרוש מהממשלה לקבל באופן מיידי עסקה לשחרור בני הערובה המוחזקים בעזה, וערכו אחת מההפגנות הגדולות ביותר שהמדינה ראתה בחודשים האחרונים לאחר שצה"ל הודיע על מציאת גופותיהם של שישה בני ערובה.
בתל אביב, משפחות החטופים והמון תומכים נשאו שישה ארונות תפאורה במצעד דרך העיר, חסמו את הכביש המהיר הראשי והצטופפו מול המטה הכללי של צה"ל. בירושלים, המשטרה הישראלית השתמשה במכת"זיות כדי לרסס מי בואש, נשק לפיזור המונים בעל ריח מגעיל, והסירה בכוח אנשים שהתקהלו מול הכניסה הראשית לעיר.
הפגנות בעד שחרור החטופים בכל רחבי ישראל. בתמונה: מאות אלפים בהפגנה בתל אביב
מפגינים התאספו גם בערים קטנות יותר, כולל בחיפה ובבאר שבע, כך דיווחו כלי תקשורת ישראליים. ברחובות, במרכז ישראל, אנשים חסמו את התנועה וקראו: "אנחנו רוצים אותם בחזרה חיים, לא בארונות!"
משפחותיהם של בני ערובה רבים האשימו זה זמן רב את ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בחבלה במאמצים להשגת עסקה לטובתו הפוליטית. הם נקטו בצעדים תוקפניים יותר ויותר בניסיון ללחוץ עליו לפעול, כולל הפגנות מול ביתו בירושלים ופריצה לישיבת הכנסת.
נראה כי תסכולן של המשפחות הגיע לנקודת רתיחה ביום ראשון לאחר שצה"ל הודיע כי נמצאו גופותיהם של שישה בני ערובה.
דמם היה על ידי ממשלת ישראל, אמר פורום המשפחות של החטופים והנעדרים, קבוצה המייצגת חלק מבני המשפחה, והיא קראה לציבור "להביא את המדינה לעצירה".
המסר הדהד על ידי ההסתדרות, איגוד העובדים הגדול ביותר בישראל, שהכריז על שביתה החל מיום שני בבוקר, ועל ידי יאיר לפיד, מנהיג האופוזיציה הישראלית.
פורום המשפחות אמר כי מאות אלפי אנשים מפגינים ברחבי המדינה בערב יום ראשון, אך לא ניתן היה לאמת את המספר. משטרת ישראל, שאמרה כי חמישה אנשים נעצרו במהלך ההפגנות בירושלים, סירבה לספק הערכות כלשהן לגודל ההמון.
כמה בני משפחה של החטופים הפנו את כעסם ישירות כלפי נתניהו בעודם מסיתים לפעולה ציבורית. "מי שמקבל את רצח האזרחים למען ראש הממשלה שיישאר בבית," אמר גיל דיקמן, שבן דודתו כרמל גת היה אחד החטופים שנמצאו מתים בסוף השבוע, בפלטפורמת המדיה החברתית X. "מי שלא: לזכרה של כרמל, צאו לרחובות - עצרו את ההפקרה, הביאו את המדינה לעצירה, השיגו עסקה."
יונתן דקל-חן, שבנו שגיא עדיין מוחזק בעזה, אמר בראיון כי נתניהו "לא רק מסכן את הביטחון הלאומי שלנו בסירובו להשלים את ההסדר המתווך הזה, הוא גם קורע את המדינה הזו לגזרים. המדינה מודעת לכך שהממשלה הזו לא קיימת לשירות המדינה אלא לשירות עצמה."
תומכים הביעו תערובת של צער וזעם בהפגנות ביום ראשון בלילה, רבים מהם נושאים תמונות של החטופים ומנופפים בסרטים צהובים כאות הזדהות. שירז אנגרט, סטודנטית לעיצוב בת 23 שהפגינה בירושלים ביום ראשון, לבשה חולצה עם תמונתו של הרש גולדברג-פולין, אחד החטופים שגופתו נמצאה בשבת. "היה אפשר להציל אותם בעסקה," היא אמרה. "אלה אנשים שהוקרבו כי לא עשינו מספיק." בתל אביב, דן לוינסון, מורה תיכון בן 59, אמר כי הוא מקווה שהפגנת הלילה תהיה נקודת מפנה. "אני מרגיש שהלילה הוא ההזדמנות האחרונה לנקודת מפנה - אנשים ברחובות הלילה מבינים שמה שלא הצלחנו להשיג עד כה במלחמה, לא נוכל להגיע אליו לעולם אלא אם כן תתקבל החלטה," הוא אמר. "אם זה לא יקרה עכשיו," הוא הוסיף, "זה לעולם לא יקרה." ישראלים רבים מפנים את כעסם כלפי נתניהו בעקבות מות החטופים.
גילוי גופותיהם של שישה חטופים שנמצאו מתים בעזה עורר תגובה זועמת בקרב ישראלים ביום ראשון, רבים מהם האשימו את ראש הממשלה בנימין נתניהו בכישלון להבטיח הסכם הפסקת אש שהיה מפנה את הדרך לשחרורם.
עד ערב יום ראשון, הפגנות אורגנו והתקיימו ברחבי המדינה. ההסתדרות, איגוד העובדים הגדול ביותר בישראל, הכריזה כי "שביתה מלאה" תחל ביום שני בבוקר, השתקפות דרמטית של הכעס שהולך וגובר בקרב תומכי החטופים והאופוזיציה הפוליטית של נתניהו. "במשך 11 חודשים, ממשלת ישראל בהנהגת נתניהו נכשלה בעשיית מה שמצופה מממשלה - להחזיר את בניה ובנותיה הביתה," אמרה קבוצה המייצגת את משפחות החטופים בהצהרה. "נתניהו: מספיק עם התירוצים. מספיק עם הספינים. מספיק עם ההפקרה."
משרד הבריאות של ישראל אמר ביום ראשון כי בדיקה פורנזית הראתה שהחטופים נורו מטווח קרוב בין יום חמישי לבוקר יום שישי. הצבא הישראלי האשים את חמאס בהריגות, והתגובות הגולמיות למותם שמו במוקד את החלוקות החדות בתוך ישראל לגבי המלחמה. משפחות חטופים רבות ותומכיהן קראו להסכם עם חמאס ללא דיחוי, גם אם זה משאיר את הארגון שלם. נתניהו ובעלי בריתו אמרו שעסקה גרועה עם חמאס עלולה לסכן את הביטחון ארוך הטווח של ישראל.