מחקר חדש שפורסם ב-JAMA Network Open חושף עלייה מדאיגה בשיעורי הדיכאון והחרדה בקרב ילדים, בני נוער ומבוגרים צעירים בדרום קליפורניה, במיוחד מאז תחילת מגפת הקורונה. המחקר, שנערך על ידי חוקרים מקייזר פרמננטה דרום קליפורניה, בחן את הנתונים הרפואיים של כ-1.7 מיליון מטופלים בגילאי 5 עד 22 בין השנים 2017 ו-2021. הממצאים העיקריים כוללים:
ההשפעות של מגפת הקורונה על בריאות הנפש עלולות להימשך זמן רב לאחר שהמגפה עצמה תחלוף
ד"ר סידהרתה קומאר, פסיכיאטר לילדים ומתבגרים בקייזר ומחבר בכיר במחקר, מדגיש כי בעוד שהקורונה נחשבה תחילה למשבר של מחלות זיהומיות, ההשפעות על בריאות הנפש הן ארוכות טווח ומשפיעות על החברה באופן משמעותי.
המחקר מצא כי:
לגבי חרדה:
המחקר מדגיש את חשיבות הטיפול בבריאות הנפש של צעירים, במיוחד לאור ההשפעות ארוכות הטווח שעלולות להיות לבעיות אלו. ד"ר קומאר מציין כי שנות העשרה הן קריטיות בבניית תחושת העצמי, ואירועים מלחיצים בגיל זה עלולים להשפיע על התגובות לסטרס בבגרות.
עם זאת, ד"ר כריסטינה בת'ל, אפידמיולוגית חברתית מאוניברסיטת ג'ונס הופקינס, מזהירה כי רשומות רפואיות עלולות שלא לשקף את המצב המלא. היא מדגישה כי השאלה החשובה ביותר אינה האם למישהו יש אבחנה של דיכאון או חרדה, אלא כיצד הם מתפקדים בפועל.
המחקר מדגיש את הצורך הדחוף בהתמודדות עם משבר בריאות הנפש בקרב צעירים, תוך הבנה שההשפעות של מגפת הקורונה על בריאות הנפש עלולות להימשך זמן רב לאחר שהמגפה עצמה תחלוף.