דונלד טראמפ מתכנן לחדש ולהחריף את מדיניות הסנקציות נגד איראן מיד עם כניסתו לבית הלבן בינואר, כך עולה משיחות עם גורמים המעורים בתוכניותיו. המהלך, המכונה כבר עתה "לחץ מקסימלי 2.0", צפוי להתמקד בחנק מכירות הנפט האיראניות ובידוד דיפלומטי של המשטר בטהרן.
על פי המקורבים לצוות המעבר של טראמפ, הגישה התקיפה כלפי איראן מושפעת גם מניסיונות ההתנקשות של סוכנים איראנים בטראמפ ובבכירי ביטחון לאומי לשעבר בממשלו, כנקמה על חיסול מפקד כוח קודס קאסם סולימאני ב-2020. "אנשים נוטים לקחת דברים כאלה באופן אישי," אמר מיק מולרוי, בכיר לשעבר בפנטגון.
מפגינים מניפים תמונות של הגנרל האיראני קאסם סולימאני בטהרן ב-2020, בעקבות תקיפת המל"ט האמריקאית שהביאה למותו
בריאן הוק, שהוביל את מדיניות איראן במחלקת המדינה בקדנציה הראשונה של טראמפ וכעת מנהל את צוות המעבר במחלקת המדינה, הבהיר כי לנשיא הנבחר "אין עניין" בהפלת המשטר באיראן. עם זאת, הוא ציין כי טראמפ מתחייב "לבודד את איראן דיפלומטית ולהחליש אותה כלכלית כדי שלא תוכל לממן את האלימות" של חמאס, חיזבאללה, החות'ים בתימן ושלוחים אחרים בעיראק ובסוריה.
מומחי אנרגיה מעריכים כי ממשל טראמפ עשוי להטיל איסורים אמריקאים על נמלים סיניים המקבלים נפט איראני, ולהטיל סנקציות על בכירים עיראקים המממנים מיליציות הנתמכות על ידי איראן. רוברט מקנלי, בכיר אנרגיה אמריקאי לשעבר, מעריך כי אפילו הציפייה לאכיפה אגרסיבית של האמברגו על הנפט תספיק כדי לחתוך לפחות 500,000 חביות נפט ביום מרכישות סיניות.
הלימה קרופט, אסטרטגית הסחורות הראשית ב-RBC Capital Markets, ציינה כי יועציו הבכירים של טראמפ הביעו תמיכה חזקה בתקיפה ישראלית על מתקני הגרעין והאנרגיה של איראן. גורם נוסף בקשר עם צוות טראמפ אמר כי הנשיא החדש עשוי להיות פחות נוטה להתנגד למהלך כזה מצד ישראל.
תמונתו של דונלד טראמפ מוצגת במסגד בטהרן ב-2022, בטקס לזכר מפקד איראני שנהרג בתקיפת מל"ט אמריקאית ב-2020
נשיא איראן מסעוד פזשקיאן הגיב באומרו כי תוצאות הבחירות בארה"ב אינן משנות למדינתו. "בשבילנו, זה לא משנה בכלל מי ניצח בבחירות האמריקאיות, כי המדינה והמערכת שלנו נשענות על כוחן הפנימי," צוטט על ידי סוכנות הידיעות הממלכתית IRNA.
עם זאת, בכירים איראנים חלוקים בשאלה האם הרפובליקה האסלאמית יכולה לעמוד בלחץ כלכלי נוסף. "המצב עלול להפוך לקטסטרופלי עבור תעשיית הנפט של איראן," אמר בכיר בתעשיית הנפט האיראנית, בציינו כי סין כבר רוכשת את הנפט הגולמי של המדינה בהנחה משמעותית.
למרות העוינות ההדדית, חלק מאלה שעבדו עם טראמפ אינם שוללים אפשרות להסכם דיפלומטי בין ארה"ב לאיראן בקדנציה השנייה שלו. "טראמפ אוהב לעשות עסקאות," אמר מולרוי, "אבל רק אם זה העסקה שלו."