בן של רב וצאצא יהודי לאימפריית עסקים בעל קשרים עמוקים לקהילה היהודית באזור המפרץ, נבחר לתפקיד ראש העיר הבא של סן פרנסיסקו.
דניאל לוריא, יורש לאימפריית הביגוד לוי-שטראוס שמעולם לא כיהן בתפקיד פוליטי, גבר על ראשת העיר הפרוגרסיבית לונדון בריד בבחירות שנערכו השבוע.
לוריא הוביל על בריד בהצבעה, 56.2% לעומת 43.8%, מאוחר ביום חמישי כשעדיין נותרו קולות להיספר, כאשר בריד הודתה בתבוסה.
בן ה-47 יהפוך לראש העיר היהודי הרביעי בתולדות סן פרנסיסקו, ומצטרף למורשת פוליטית שכללה גם את דיאן פיינשטיין, שלאחר מכן עלתה לסנאט.
"אני אסיר תודה עמוקות למשפחתי המדהימה, צוות הקמפיין וכל תושב סן פרנסיסקו שהצביע למען אחריות, שירות ושינוי", כתב לוריא בהודעת ניצחון ברשתות החברתיות ביום חמישי. "לא משנה במי תמכתם בבחירות אלה, אנחנו מאוחדים במאבק למען עתידה של סן פרנסיסקו ועיר בטוחה ומשתלמת יותר לכולם".
הביוגרפיה היהודית של לוריא היא נרחבת. אביו, הרב בריאן לוריא, כיהן כנשיא הפדרציה היהודית של סן פרנסיסקו וכנשיא הקרן החדשה לישראל, ארגון פרוגרסיבי פרו-ישראלי. לאחר גירושיה מאביו, אמו, מרים 'מימי' לוריא האס, נישאה לפיטר האס, בן דודו הגדול של לוי שטראוס.
"אני מאוד גאה בו על שניהל קמפיין קשה ומאתגר", אמר בריאן לוריא על ניצחון בנו.
למרות ששני המועמדים בעיר הכחולה העמוקה הזו היו דמוקרטים, לוריא ניהל קמפיין רפורמיסטי והבטיח לנקוט עמדה נוקשה יותר בנושאי הומלסים, שימוש בסמים, ביטחון הציבור והמיתון הכלכלי המקומי.
הוא המייסד והמנכ"ל לשעבר של Tipping Point Community, ארגון ללא מטרות רווח שלדבריו העניק יותר מ-440 מיליון דולר לארגונים באזור המפרץ הנאבקים בעוני מאז הקמתו ב-2005.
בנוסף לראיית הכלכלה המקומית מתרסקת במהלך מגפת הקורונה, סן פרנסיסקו תחת ראשות העיר של בריד ראתה גם גל של פעילות פרו-פלסטינית ואנטי-ישראלית שהותיר רבים מיהודי אזור המפרץ חשים לא בטוחים.
בינואר, משרד החינוך הפדרלי פתח בחקירת אנטישמיות בבתי הספר של העיר, ובספטמבר, קבוצות פרו-פלסטיניות אמרו שהכשרה בנושא אנטישמיות בוטלה בעקבות מאמצי השתדלנות שלהם. במרץ, מחאות אנטי-ישראליות במרכז אמנויות עירוני מרכזי הובילו להתפטרות המנהיגה היהודית שלו.
במקומות אחרים באזור המפרץ, מאמצי ההדחה נגד ראשת העיר של אוקלנד והתובעת המחוזית של מחוז אלמדה נראו סבירים שיעברו ביום שישי. מועצת יחסי הקהילה היהודית המקומית רמזה שכעס יהודי על "אנטישמיות משתוללת" באזור שיחק תפקיד בתוצאה.
"מאז מתקפת הטרור של חמאס ב-7 באוקטובר בישראל, אוקלנד ומחוז אלמדה הפכו למוקד האנטישמיות באמריקה - בממשל המקומי, בבתי הספר וברחובותינו", אמר טיילר גרגורי, מנכ"ל ה-JCRC, בהצהרה. "חוסר היכולת של הנהגת העיר והמחוז להתמודד ולעקור את החשכה הזו נדחה באופן מוחלט על ידי הבוחרים בבחירות השינוי הללו".