חייל צה"ל לשעבר הפך לרפובליקני הראשון שנבחר למושב בבית המחוקקים בצפון המפסטד, לונג איילנד, ביותר מ-50 שנה.
דניאל נורבר, בן 45 ובעל אזרחות כפולה אמריקאית-ישראלית, יתפוס את המושב במחוז נאסאו הגובל בקווינס, מושב שבעבר יוצג על ידי מבקר המדינה הדמוקרטי טום דינפולי.
נורבר קיבל סיוע משמעותי מהנשיא הנבחר דונלד טראמפ בראש הרשימה. טראמפ ניצח במחוז האסיפה ה-16 ביותר מ-2,000 קולות מול סגנית הנשיא קמלה האריס.
דניאל נורבר
נורבר ניצח בהפרש קטן את המכהנת הדמוקרטית ג'ינה סיליטי במחוז שכולל אוכלוסייה יהודית משמעותית, כולל גרייט נק.
האנטישמיות בארצות הברית ובעולם הייתה סוגיה מרכזית במרוץ של נורבר.
בטבח ה-7 באוקטובר, נורבר היה בישראל ושוחח עם 'הפוסט' בזמן ששהה במקלט עם אשתו ענבל וארבעת ילדיהם: מישל בת ה-15, עידן בן ה-14, קרין בת ה-10 ויונתן בן ה-8.
"זאת הזוועה הקשה ביותר שקרתה ליהודים מאז השואה. ישראל כבר לא אותו דבר", אמר נורבר באותו יום ארור. "ראיתי מה קרה בישראל. אני חייב לעשות כל שביכולתי למנוע את זה מלקרות כאן".
נורבר ומשפחתו
הוא נזכר במעשה ונדליזם ב-30 באוגוסט במרכז היהודי שלטר רוק בסרינגטאון שבמחוז, שם בריונים שפכו צבע אדום על שלט שכתוב עליו "אנחנו עומדים עם ישראל, החזירו אותם הביתה עכשיו", בהתייחס לחטופים בעזה.
סיליטי, המחוקקת שהודחה בזכות נצחונו של נורבר, ספגה ביקורת כשאחד מאנשי הצוות שלה תקף את ישראל ברשתות החברתיות.
"היא לא הייתה רגישה למה שקורה. הרגשתי שהיא מנותקת", אמר נורבר.
הסבים והסבתות של נורבר הם שורדי שואה, ואמו נמלטה מהקומוניזם ששלט בברית המועצות לשעבר. בן ה-45 אמר שהוריו גידלו אותו עם ערכי שירות, הקרבה וחשיבות החופש.
נורבר נולד בארצות הברית וגדל בישראל, וגויס לצה"ל שם שירת במשטרה צבאית.
נורבר ישרת באסיפת המדינה בת 150 המושבים, שבה הדמוקרטים עולים על הרפובליקנים ביחס של 2 ל-1.
הוא אמר שהעדיפויות שלו הן ביטול השחרור בערבות ללא מזומן, הורדת מיסים והטלת איסור על מסכות פנים במדינה שמטרתו למנוע מעוברי חוק להסתיר את פניהם במהלך הפגנות.
מחוז נאסאו אישר איסור כזה, "ואנחנו צריכים לעשות זאת ברמת המדינה", אמר נורבר. "זה עניין של שמירה על ביטחון המיעוטים. כמו שזה היה קיים בימי הקו קלוקס קלאן", הסביר.