הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
היובש מתגבר והקרקפת מגרדת - וזה הפתרון הפשוט והטבעי
מדובר באחד השמנים המוכרים והיעילים ביותר, עם תכונות נהדרות נגד זיהומים ודלקות - והוא יכול להקל על הגרד ולשפר את בריאות הקרקפת

שמירה על קרקפת בריאה היא הבסיס לכל שגרת טיפוח שיער מוצלחת. ושמן עץ התה הוא מרכיב מנוסה ומוכח שמופיע יותר ויותר במוצרים המתמקדים בקרקפת, הודות לתכונותיו האנטי-מיקרוביאליות, אנטי-דלקתיות וההזנה.

שמן עץ התה, שמקורו באוסטרליה, מופק מעלי עץ התה Melaleuca alternifolia ויש לו היסטוריה ארוכה של שיפור בריאות הקרקפת. למרות שאין זה חדש - הוא היה בשימוש במשך אלפי שנים לחיזוק הקרקפת והשיער - הוא עושה פלאים בכל הקשור לקשקשים, הצטברות של מוצרי שיער אחרים ויובש. ומכיוון ששיער חזק ובריא מתחיל מהשורש, שמן עץ התה ראוי למקום בשגרת הטיפוח שלך.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


 

כיצד שמן עץ התה מסייע לשיפור הקרקפת

קרקפת בריאה ומאוזנת היא הבסיס לשיער בריא. "כאשר הקרקפת אינה מאוזנת, יכולה להתרחש צמיחת יתר של שמרים והצטברות עודפת של חלב (סבום), מה שיכול לגרום לקרקפת שמנונית וקשקשים", אמרה ד"ר האושמנד.

התכונות האנטי-מיקרוביאליות והאנטי-דלקתיות של שמן עץ התה יכולות לעזור להפחית את השמרים הללו, וזו הסיבה שהוא כונה כ"התוסף המושלם לטיפולים מסורתיים נגד קשקשים".

אך חשוב לציין, כדי להקל על תסמיני הקשקשים, יכול לקחת למעלה מארבעה שבועות עד שההשפעות של שמן עץ התה יתחילו לפעול ולשפר את הקרקפת.

שמן עץ התה גם מרגיע קרקפת מגורה, יבשה ומגרדת, ללא קשר לסיבה. "במחקר שפורסם ב-JAAD, שימוש ב-5 אחוז שמן עץ התה הראה עזרה בהידרציה של הקרקפת והפחתת הקילוף", נמסר.

הטיפים הטובים ביותר לשימוש בשמן עץ התה לשיפור בריאות הקרקפת

כדי לשלב שמן עץ התה בשגרת הקרקפת שלכם, חפשו מוצרים המועשרים בשמן עץ התה. ניתן למצוא מוצרי עץ התה בטיפול קרקפת, טיפולים נקודתיים לאזורים שעשויים להיות יבשים או מושפעים מקשקשים, או בשמפו. הדרך הטובה ביותר לקבל את היתרונות של שמן עץ התה היא על ידי ניקוי יסודי של הקרקפת עם שמפו עץ התה.

ניתן גם לחפש סרומים לקרקפת המכילים שמן עץ התה ולעסות אותם על הקרקפת. "פעולת העיסוי של הקרקפת מבטיחה פיזור אחיד ועוזרת לגרות זרימת דם ולשחרר מתח". לאחר מכן, השאירו את השמן על הקרקפת ובשיער למשך לפחות 30 דקות, אם לא יותר, ושטפו אותו בשמפו. מומלץ להשתמש בשמן עץ התה כטיפול פעם או פעמיים בשבוע.

ד"ר קסניה קובץ, דרמטולוגית מוסמכת, אומרת שמכיוון ששמן עץ התה ידוע כגורם לתגובות מגרות או אלרגיות במגע, עדיף להשתמש בו בריכוזים נמוכים יותר המיועדים לשימוש על העור במקום לשחק בכימאי בעצמכם. אם אתם מחליטים ללכת בדרך ה-DIY עם שמן אתרי טהור, דילול נכון הוא המפתח למניעת גירוי ואף חמור מכך.

השורה התחתונה

שימוש בשמן עץ התה להקלה על בעיות קרקפת כמו קשקשים, גרד ויובש הוא דרך טבעית לספק הקלה לעור ולפתור את הבעיות הקיימות, אך ייתכן שייקח זמן לראות את התוצאות המלאות, לכן היו עקביים וסבלניים. "תהיה הקלה מיידית מסוימת בגרד ובדלקת, אך בעיות הקרקפת ייקחו זמן להיפתר עם המשך השימוש".

 

 

0% לא
100% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE