הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
בן אנד ג'ריס נגד חברת האם יוניליוור: "משתיקה אותנו מלהתבטא למען הפלסטינים"
חברת הגלידות הפופולרית שבבעלות שני יהודים אמריקאים, ממשיכה באקטיביזם האנטי-ישראלי שלה - למרות שנתקלת באתגרים מצד חברת האם

חברת הגלידות בן אנד ג'ריס טענה בתביעה שהוגשה ביום רביעי כי חברת האם יוניליוור השתיקה את ניסיונותיה להביע תמיכה בפלסטינים בעזה במהלך המלחמה המתמשכת בין ישראל לחמאס, ואיימה לפרק את הדירקטוריון שלה ולתבוע את חבריו בנושא זה.

התביעה הזו היא האחרונה בסכסוך מתמשך בין חברת הגלידות הפופולרית לחברת האם יוניליוור. הקרע ביניהן פרץ בשנת 2021, לאחר שבן אנד ג'ריס הודיעה כי תפסיק למכור את מוצריה במה שהיא כינתה "שטח פלסטיני כבוש" מכיוון שהדבר אינו עולה בקנה אחד עם ערכיה, מהלך שהוביל חלק מהמשקיעים למכור את מניות יוניליוור.

יצרנית הגלידות האמריקאית אז תבעה את יוניליוור על מכירת עסקיה בישראל לבעל הזיכיון המקומי, מה שאפשר להמשיך בשיווק בגדה המערבית ובישראל. תביעה זו הסתיימה בפשרה ב-2022.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


 

בתביעתה החדשה, בן אנד ג'ריס טוענת כי יוניליוור הפרה את תנאי הפשרה מ-2022, שנותרה חסויה. כחלק מההסכם, יוניליוור נדרשת "לכבד ולהכיר באחריות העיקרית של הדירקטוריון העצמאי של בן אנד ג'ריס על המשימה החברתית של בן אנד ג'ריס", על פי התביעה.

"בן אנד ג'ריס ניסתה בארבע הזדמנויות להתבטא פומבית בתמיכה בשלום ובזכויות אדם", על פי התביעה. "יוניליוור השתיקה כל אחד מניסיונות אלה".

בן אנד ג'ריס ציינה בתביעה כי ניסתה לקרוא להפסקת אש בעזה, לתמוך במעבר בטוח של פליטים פלסטינים לבריטניה, לתמוך בסטודנטים המפגינים במכללות בארה"ב נגד מותם של אזרחים בעזה, ולקדם עצירת הסיוע הצבאי האמריקאי לישראל, אך נחסמה על ידי יוניליוור.

קריאת החברה להפסקת אש לא הזכירה את ארגון הטרור חמאס או את 101 בני הערובה הישראלים שעדיין נמקים תחת שליטתם של המחבלים.

הדירקטוריון העצמאי התבטא בנפרד בחלק מהנושאים הללו, אך החברה הושתקה, על פי התביעה.

בן אנד ג'ריס ציינה כי פיטר טר קולבה, ראש תחום הגלידות ביוניליוור, אמר כי הוא מודאג מ"התפיסה המתמשכת של אנטישמיות" בנוגע להבעת דעותיה של מותג הגלידה על עזה, על פי התביעה.

יוניליוור גם נדרשה במסגרת הסכם הפשרה לבצע תשלומים בסך כולל של 5 מיליון דולר לבן אנד ג'ריס כדי שהמותג יתרום לארגוני זכויות אדם לפי בחירתו, על פי התביעה.

בן אנד ג'ריס בחרה בארגון האנטי-ציוני המובהק 'קול יהודי לשלום', JVP, ובסניף מפרץ סן פרנסיסקו של המועצה ליחסים אמריקאיים-אסלאמיים, בין היתר.

בחודש אוגוסט האחרון, יוניליוור התנגדה לבחירה של חברת הגלידות ב-JVP בטענה שהארגון "ביקורתי מדי כלפי ממשלת ישראל".

 

 

0% לא
100% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE