הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
המאכלים שיעזרו לכם לשמור על ריכוז לאורך זמן
רבים שמאבדים את הריכוז פונים למאכלים מתוקים ומעובדים - שרק עושים את המצב גרוע יותר. הנה כמה מזונות מפתח שישפרו פלאים את יכולות המוח

רבים מאיתנו שותים קפה כדי להתעורר בדרך לעבודה או לוקחים חטיף מתוק כדי להתגבר על נפילת האנרגיה בצהריים. בדרך זו, אנחנו משתמשים במזון ומשקאות כדי לעזור לנו להתרכז.

אבל תמיכה בריכוז לטווח ארוך היא יותר מאשר פתרונות מהירים שעוזרים לנו להישאר ערים; מדובר בבריאות המוח - וכל מה שאנחנו אוכלים יכול לעשות את ההבדל.

אסתר ארווין ועמאני קייט, שתיהן מטפלות תזונתיות, שיתפו כמה מזונות מפתח שיכולים לתמוך ביכולת הריכוז של המוח - למשל, דגים שמנים כמו סלמון, פורל, סרדינים ומקרל.

"עשירים בחומצות שומן אומגה-3, במיוחד DHA, שומנים אלה [בדגים שמנים] חיוניים למבנה ותפקוד המוח, עוזרים לשפר את הזיכרון ומפחיתים ירידה קוגניטיבית, מה שמקל על שמירת הריכוז לאורך זמן", אמרה קייט.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


צילום: Getty Images

 

ארווין הציעה לאכול גם אגוזים וזרעים, מכיוון שגם הם מכילים חומצות שומן אומגה-3, אך בצורת ALA, הצורה הצמחית.

קייט אמרה שזרעי דלעת, שקדים ואגוזי מלך היו "עמוסים באבץ, מגנזיום וויטמין E", שיכולים "להגן על תאי המוח ולשפר את התקשורת ביניהם, משפרים את הזיכרון והריכוז".

פירות יער יהיו בחירה טובה נוספת. ארווין אמרה: "עמוסים בנוגדי חמצון, פירות יער צבעוניים כמו אוכמניות, תותים ופטל נלחמים בדלקת".

קייט אמרה שפירות יער "עמוסים בנוגדי חמצון כמו פלבונואידים, שמשפרים את זרימת הדם למוח, תומכים בנוירופלסטיות (היכולת של המוח להסתגל), ומגנים על תאי המוח מנזק, ובסופו של דבר מגבירים את הבהירות המנטלית והריכוז".

שתי התזונאיות המליצו לאכול ירקות עליים כמו תרד, קייל, חסה וכרוב. "עשירים בויטמיני B, חומצה פולית ונוגדי חמצון, ירקות עליים מפחיתים דלקת ותומכים בייצור אנרגיה בתאי המוח, שומרים על המוח ערני וממוקד", אמרה קייט.

ארווין אמרה שגם שמן זית כתית מעולה וג'ינג'ר מעולים בהפחתת דלקת, ולכן יכולים לעזור לבריאות המוח והריכוז.

מזונות שכדאי להימנע מהם כשמנסים להתרכז

קייט אמרה שחטיפים ומשקאות מתוקים, פחמימות מעובדות - כמו לחם לבן ומאפים, מזון מעובד ואלכוהול יכולים כולם לפגוע בריכוז.

אכילת סוכר ופחמימות מעובדות, היא אמרה, יכולה להוביל לעליות מהירות ברמות הסוכר בדם, מה שמספק זינוק אנרגיה מהיר, ואחריו נפילת אנרגיה זמן קצר לאחר מכן, מה שלדבריה יכול "להוביל לעייפות, עצבנות וירידה בריכוז".

גם אלכוהול יכול להאט את התקשורת בין נוירונים ולהפריע לנוירוטרנסמיטרים, "שהם קריטיים לריכוז ומיקוד", אמרה קייט.

 

0% לא
100% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE