הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
טראמפ מאיים להפקיר את קליפורניה: "לא נעזור במקרי אסון"
איום הנשיא לשעבר לשלול סיוע פדרלי במקרי חירום מעורר זעם בקרב קהילות בדרום המדינה; המושל ניוסום: "מדובר במיליארדי דולרים לפינוי הריסות בלבד"
איומו האחרון של הנשיא לשעבר דונלד טראמפ לשלול סיוע פדרלי במקרי אסון מקליפורניה עורר דאגה וזעם רב בקרב קהילות בדרום המדינה. האיום, שהושמע במהלך קמפיין הבחירות שלו לנשיאות, מעלה חששות כבדים לגבי יכולתה של המדינה להגיב לאסונות טבע, במיוחד לשריפות ענק, שהפכו תכופות וחמורות יותר בשנים האחרונות.
 
 
הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


איומו של טראמפ לשלול סיוע באסונות אינו חסר תקדים. במהלך כהונתו הראשונה בתפקיד, טראמפ ניסה למנוע סיוע בהתאוששות משריפות מקליפורניה במספר הזדמנויות
 
במהלך עצרת בחירות בעמק קואצ'לה בקליפורניה, טראמפ רמז כי אם ייבחר מחדש, ישלול סיוע פדרלי מקליפורניה אלא אם המושל הדמוקרטי גווין ניוסום יסכים להטות יותר מים מדלתא סקרמנטו-סן חואקין לחקלאים בעמק המרכזי. מהלך זה, לטענת טראמפ, יועיל למגזר החקלאי, אך זכה לביקורת בשל הפגיעה האפשרית בדג הסמלת, מין בסכנת הכחדה.
 
דבריו של טראמפ נתקלו בתגובות חריפות מצד גורמים מקומיים ומדינתיים, המודאגים מההשלכות של איום כזה. המושל ניוסום התבטא בחריפות לגבי ההשלכות האפשריות, באומרו כי שלילת כספים פדרליים במצב חירום עלולה להוביל לבעיות תזרים משמעותיות למדינה. "מדובר בשריפות ענק שעולות מיליארדי דולרים רק לפינוי ההריסות, לא כולל ההתאוששות," אמר ניוסום לפוליטיקו.
 
בדרום קליפורניה, האיום לשלול סיוע באסונות מעורר דאגה מיוחדת. האזור מכיר היטב את ההרס שגורמות שריפות ענק. חברת מועצת העיר לוס אנג'לס מוניקה רודריגז, העומדת בראש ועדת הביטחון הציבורי של המועצה ומייצגת קהילות באזור הגבעות בצפון-מזרח עמק סן פרננדו, כינתה את דברי טראמפ "מצערים ופזיזים." היא הדגישה את חשיבות המשאבים הפדרליים בעתות מצוקה וחירום, באומרה: "אנחנו נסמכים על משאבים פדרליים בעתות מצוקה וחירום בדיוק כמו כל חלק אחר במדינה. זה לא עניין של אדום או כחול. זה עניין אמריקאי."
 
האיום לשלול סיוע באסונות העלה גם חששות בקרב מנהיגי עסקים מקומיים. אלן קלארק, מנהלת לשכת המסחר של ביג בר, הדגישה את ההשפעה הכלכלית של שריפות על קהילות הרים כמו ביג בר. "צריך כסף כדי להילחם בשריפות האלה. הן לא נקראות שריפות פרא סתם. הן פראיות," אמרה קלארק. היא ציינה שסגירת כבישים במהלך שריפות גדולות מרחיקה תיירים, מה שמהווה מכה משמעותית לקהילות בהן התיירות היא המנוע הכלכלי.
 
איומו של טראמפ לשלול סיוע באסונות אינו חסר תקדים. במהלך כהונתו הראשונה בתפקיד, טראמפ ניסה למנוע סיוע בהתאוששות משריפות מקליפורניה במספר הזדמנויות. בשנת 2018, לאחר שהמדינה חוותה את עונת השריפות ההרסנית ביותר בהיסטוריה שלה, טראמפ כמעט מנע סיוע פדרלי בגלל ההרכב הפוליטי של קליפורניה. לפי דיווחים, הוא שינה את דעתו לאחר שהוצגו לו נתוני רישום הבוחרים ממחוז אורנג', שם לרפובליקנים היה אז יתרון על הדמוקרטים.

 

המושל ניוסום נקט בצעדים פרואקטיביים כדי להגן על קליפורניה מקיצוצים אפשריים במימון פדרלי. ניוסום מנסה לשכנע את ממשל ביידן-האריס היוצא לקבל החלטות מימון ברגע האחרון והארכות של ויתורים פדרליים. הוא גם עובד על הקמת חשבון מדינה שניתן למשוך ממנו מיד במקרה של אסונות אם יישללו כספים פדרליים.

מאמציו של ניוסום "לחסן" את קליפורניה מפני טראמפ כוללים קידום מימון לאסונות, יוזמות בריאות ומאמצי אקלים ואוויר נקי. הוא הדגיש את חשיבותו של חשבון גמיש למטרות תזרים מזומנים, בהתחשב באפשרות להתרחשות של מספר אסונות במקביל.

האיום לשלול סיוע באסונות עורר מגוון תגובות ממנהיגי קהילה ותושבים בדרום קליפורניה. בריאן ק. רייס, נשיא לוחמי האש המקצועיים של קליפורניה, מתח ביקורת על דברי טראמפ, באומרו: "מזעזע שיש לנו מועמד לנשיאות שמאיים על הביטחון הציבורי שלנו ואפילו לא אכפת לו מההשלכות על לוחמי האש והציבור."

מנהיגים מקומיים הביעו גם את חששותיהם מההשפעה הכלכלית האפשרית של שלילת סיוע באסונות. תעשיית התיירות, שהיא מנוע כלכלי משמעותי בקהילות רבות בדרום קליפורניה, עלולה להיפגע קשות מסגירת כבישים והפרעות אחרות הנגרמות משריפות.

בעוד המדינה ממשיכה להתמודד עם תדירות וחומרה גוברת של שריפות, הצורך בסיוע פדרלי באסונות נותר קריטי. האיום לשלול סיוע כזה מדגיש את חשיבותן של החלטות פוליטיות בעיצוב יכולתן של קהילות להגיב ולהתאושש מאסונות טבע. קהילות דרום קליפורניה קוראות לאחדות ועמידות מול אתגרים אלה, ומדגישות כי תגובה לאסונות אינה סוגיה מפלגתית אלא אמריקאית.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE