הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
אונ' אוקספורד הצביעה והכריעה: ישראל היא מדינת אפרטהייד ואחראית לרצח עם
אירוע דיבייט בין פרו-פלסטינים לפרו-ישראלים, שכמובן התדרדר לצעקות וקללות, הסתיים עם החלטה מכרעת המגנה באופן מוחלט את מדינת ישראל

דיבייט שנערך באיגוד אוקספורד שדן בשאלה האם ישראל היא "מדינת אפרטהייד האחראית לרצח עם" הידרדר לצעקות בין הדוברים והמשתתפים ביום חמישי, באירוע שהתקיים תחת אבטחה הדוקה, כאשר מפגינים הפגינו מחוץ לבניין.

לאחר הדיון, האיגוד הצביע על ההצעה: "בית זה מאמין שישראל היא מדינת אפרטהייד האחראית לרצח עם", עם 278 קולות בעד ו-59 קולות נגד.

איגוד אוקספורד הוא אגודת סטודנטים הממוקמת באוקספורד, אנגליה, ומורכבת כמעט כולה מסטודנטים באוניברסיטת אוקספורד היוקרתית, הנחשבת לאחד ממוסדות ההשכלה הגבוהה הטובים בעולם.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


אוקספורד | צילום: AP

 

בדיון ביום חמישי השתתפו מספר דוברים בולטים משני הצדדים. בצד הישראלי, היו הפעיל הערבי-ישראלי יוסף חדאד, בנו של אחד ממנהיגי חמאס מוסעב חסן יוסף, עו"ד הבריטית נטשה האוסדורף, והעיתונאי הבריטי של הרשת i24 News ג'ונתן סצרדוטי.

בצד המתנגד לישראל היו מדען המדינה האמריקאי ופעיל אנטי-ישראלי נורמן פינקלשטיין, הפעיל והסופר הישראלי-אמריקאי מיקו פלד, הסופרת הפלסטינית-אמריקאית סוזן אבו-להווה, ומוחמד אל-כורד, סופר ומשורר פלסטיני.

לפי עיתון הסטודנטים של אוניברסיטת אוקספורד, 'צ'רוול', הדיון כלל צעקות וויכוחים עזים, כאשר אחד מחברי הקהל כינה את סצרדוטי "חולה מזדיין" ו"מטורף רצחני" בזמן שהעיתונאי הציג את עמדתו.

צ'רוול דיווח כי פלד אמר במהלך הדיון: "מה שקרה ב-7 באוקטובר לא היה טרור - אלה היו מעשי גבורה של עם מדוכא", וקרא למדינה פלסטינית "מהנהר ועד הים".

 

 

מצידה, אבו-להווה אמרה לקהל "באתי לדבר ישירות לציונים: נתנו לכם להיכנס לבתינו כשהמדינות שלכם דחו אתכם. רצחתם ושדדתם ושרפתם ובזזתם את חיינו, חתכתם את לבנו".

המשורר הפלסטיני אל-כורד טען שהציונות היא "בלתי ניתנת לתיקון ובלתי ניתנת להגנה", ואמר שאם האיגוד יצביע בעד הגדרת ישראל כמדינת אפרטהייד המבצעת רצח עם, "זה אומר שגוף זה מתיישר עם הבהירות המוסרית של הרוב העולמי. הגיע הזמן וזה מאוחר ב-70 שנה".

בדברו נגד ההצעה, חדאד הוצא מהאולם בשל חוסר נימוס לאחר שכינה את הקהל "תומכי טרור" כשהם הגיבו בבוז במהלך טיעונו. כשהוא הובל החוצה, חדאד לבש חולצה עם פניו של מנהיג חיזבאללה חסן נסראללה המחוסל עם הכיתוב "הטרוריסט שלך מת".

 

 

הדוברת הפרו-ישראלית האוסדורף כינתה את הדיון "רגע אפל בהיסטוריה של איגוד אוקספורד", ואמרה שהאשמת רצח העם נגד ישראל היא "השמצה המופנית נגד הקורבנות האמיתיים של רצח העם במקרה זה".

יוסף, בנו הבכור המנודה של מייסד-שותף של חמאס שהפך לפעיל פרו-ישראלי, אמר לקהל לפי הדיווחים, "הפלסטינים הם האנשים הפתטיים ביותר על פני כדור הארץ", והתעקש שהפלסטינים הם "זהות מזויפת".

בסוף הדיון, האיגוד הצביע בעד ההחלטה 278 מול 59, והגדיר רשמית את ישראל כאפרטהייד וכמבצעת רצח עם.

לאיגוד יש היסטוריה של דיונים שנויים במחלוקת על ישראל. ב-1962, למשל, הוא דן בשאלה האם "הקמת מדינת ישראל היא אחת הטעויות של המאה". עשורים מאוחר יותר, הסטודנטים עדיין דנו האם, כפי שנוסח ב-2008, "בית זה מאמין שלמדינת ישראל יש זכות קיום".

במהלך השנים, חברי האיגוד תמכו ברוב מכריע בהצעות המאשימות את תומכי ישראל ב"חנק הדיון המערבי".

אבל פעילים אנטי-ישראלים לא ניצחו בכל הזדמנות. ב-2015, למשל, עורך הדין האמריקאי אלן דרשוביץ ניצח בדיון על האם תנועת ה-BDS נגד ישראל הייתה שגויה.

 

84% לא
16% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE