הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
מהפכת תוויות המזון: קליפורניה אוסרת על תאריכי "אחרון למכירה"
החוק החדש נועד לחסוך לצרכנים כסף ולמנוע בזבוז מזון: "מיליוני טונות של מזון ראוי למאכל נזרקים לפח בגלל בלבול בתוויות"

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


החוק החדש אוסר על שימוש בתווית "אחרון למכירה", שנועדה בעיקר לעזור לחנויות בניהול המלאי ולא מעידה בהכרח על כך שהמזון אינו ראוי למאכל. במקום זאת, תווית "עדיף להשתמש עד" תציין את התאריך שבו המוצר עשוי לאבד מאיכותו, אך עדיין בטוח לצריכה

 

במקום המגוון המבלבל של יותר מ-50 סוגי תוויות תאריך שונות הקיימות כיום, החוק החדש מצמצם את האפשרויות לשתי תוויות עיקריות: "עדיף להשתמש עד" (Best if used by) - המציינת את איכות המוצר, ו"לשימוש עד" (Use by) - המתייחסת לבטיחות המזון.

"השאלה האם המזון שלנו עדיין טוב היא סוגיה שכולנו התמודדנו איתה," אמרה חברת האסיפה ג'קי אירווין, שיזמה את החוק. "באמצעות חיזוק תקני התיווי והפחתת בזבוז המזון, החוק החדש ישאיר כסף בכיסי הצרכנים תוך שמירה על הסביבה."

נינה סווילה, מומחית למערכות מזון בר-קיימא במועצה להגנת משאבי הטבע, אחד הארגונים שתמכו בחוק, מסבירה כי הבעיה העיקרית היא חוסר האחידות בשימוש בתוויות. "תווית 'לצרוך עד' עשויה לציין את התאריך האופטימלי לאיכות במוצר אחד, אך להתייחס למשהו אחר לגמרי במוצר אחר," היא אומרת.

החוק החדש אוסר על שימוש בתווית "אחרון למכירה", שנועדה בעיקר לעזור לחנויות בניהול המלאי ולא מעידה בהכרח על כך שהמזון אינו ראוי למאכל. במקום זאת, תווית "עדיף להשתמש עד" תציין את התאריך שבו המוצר עשוי לאבד מאיכותו, אך עדיין בטוח לצריכה. זה נכון במיוחד למוצרים שאינם מתקלקלים על המדף, כמו מים בבקבוקים ושימורים, שיכולים להיות בטוחים לצריכה במשך שנים לאחר התאריך המצוין אם הם נשמרים כראוי.

תווית "לשימוש עד" תהיה שמורה למוצרים שעלולים להתקלקל במהירות ולהוות סיכון בריאותי לאחר התאריך המצוין. החוק מאפשר גם שימוש בתווית "נארז בתאריך" למזון מוכן, כל עוד היא מלווה באחת משתי התוויות העיקריות. מוצרים מסוימים, כמו תרכובות מזון לתינוקות, ביצים, בירה ויין, יהיו פטורים מדרישות התיווי החדשות.

דניאל קונווי, סגן נשיא לקשרי ממשל באיגוד הקמעונאים של קליפורניה, מציין כי השינוי דורש היערכות משמעותית מצד רשתות המזון והיצרנים, כולל פיתוח מערכות מלאי חדשות והכשרת עובדים. "זה לא שינוי שיכול לקרות בן לילה," הוא אומר.

טרזה מארי, מנהלת הגנת הצרכן בקבוצת המחקר לאינטרס הציבורי האמריקאית, ממליצה לצרכנים להשתמש באפליקציית FoodKeeper של משרד החקלאות האמריקאי, שעוזרת להבין את אחסון המזון ולהפיק את המרב מכספם על ידי הימנעות מבזבוז. "בסופו של דבר," היא אומרת, "התאריכים צריכים לשמש כהנחיות בלבד. ברוב מוצרי המזון, צרכנים צריכים להשתמש בעיניים ובאף שלהם כדי לבדוק שינויי צבע או ריחות חריגים לפני שהם זורקים אותם."

0% לא
100% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE