מחקר שפורסם ביום רביעי מצא כי אכילת חמש מנות או יותר של שוקולד בשבוע נקשרה לירידה של 10% בסיכון לפתח סוכרת מסוג 2.
"שוקולד, במיוחד שוקולד מריר, עשיר בתרכובות ביואקטיביות הנקראות פלבונואידים, שהוכח כי הן משפרות את רגישות האינסולין", אמר ל'ניוזוויק' החוקר הראשי בינקאי ליו.
"מנגנונים אלה עשויים לתרום לוויסות טוב יותר של רמות הסוכר בדם ולסיכון נמוך יותר לסוכרת מסוג 2 בקרב אלה הצורכים שוקולד מריר במתינות".
סוכרת מסוג 2 היא מחלה מטבולית המשפיעה על כ-11.6% מאוכלוסיית ארה"ב, על פי המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן - ויותר משליש מהמבוגרים האמריקאים נחשבים כבעלי טרום-סוכרת, הידועה גם כעמידות לאינסולין.
המחלה כרוכה בתפקוד לקוי של הורמון האינסולין, שאמור לעבד סוכר בגוף, להוציאו ממחזור הדם לשימוש כאנרגיה במקומות אחרים.
מדעני תזונה בבית הספר לבריאות הציבור T.H. Chan של אוניברסיטת הרווארד מצאו כי אכילת לפחות חמש מנות שבועיות של שוקולד מריר הייתה קשורה לירידה של 21 אחוזים בסיכון לסוכרת מסוג 2, בהשוואה לאלה שנדיר שאכלו שוקולד או שלא אכלו כלל.
אך אכילת יותר שוקולד חלב לא הייתה קשורה לסיכון נמוך יותר לסוכרת, אלא דווקא לעלייה במשקל לטווח ארוך, שהיא גורם סיכון לסוכרת מסוג 2.
"שוקולד מריר מכיל תכולת קקאו גבוהה יותר, שהיא המקור לפלבונואידים המועילים", הסביר ליו. "שוקולד חלב, לעומת זאת, לרוב מכיל תכולת קקאו נמוכה יותר".
ממצאים אלה התבססו על נתונים מ-192,000 מבוגרים שנחקרו במשך 30 שנה, ואף יותר.
כולם היו נקיים מסוכרת בתחילת המחקר ודיווחו על הרגלי האכילה שלהם, מצב הסוכרת ומשקל גופם במהלך השנים, במהלכן כמעט 19,000 משתתפים דיווחו כי אובחנו עם סוכרת מסוג 2.
"אנו מקווים שהקוראים יקחו איתם את המסר שבחירות תזונתיות קטנות, כמו שילוב מזונות עשירים בפלבונואידים כמו שוקולד מריר, יכולות פוטנציאלית לתמוך בבריאות המטבולית כאשר נצרכות במתינות", אמר ליו.
"עם זאת, חשוב לראות ממצאים אלה בהקשר של תזונה מאוזנת כוללת ואורח חיים בריא. שוקולד מריר אינו הפתרון לסוכרת, אך מתינות ואיזון הם המפתח".