הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
טיקטוק על סף תהום: בית המשפט הפדרלי מאשר חוק שעלול להוביל לחסימת האפליקציה בארה"ב
משבר חסר תקדים מאיים על 170 מיליון משתמשים אמריקאים; ביידן יוצא מהתמונה, טראמפ מבטיח להציל - האם זה אפשרי?
טיקטוק, אפליקציית הווידאו הפופולרית בבעלות סינית, ספגה מכה קשה ביום שישי כאשר פאנל של שופטים פדרליים דחה את עתירתה נגד חוק חדש שעלול להוביל לחסימתה בארצות הברית עד אמצע ינואר. ההחלטה מסמנת נקודת מפנה דרמטית בעתידה של האפליקציה, המשרתת יותר מ-170 מיליון משתמשים אמריקאים.

החוק, שנחתם באפריל, דורש מחברת ByteDance הסינית, הבעלים של טיקטוק, למכור את האפליקציה לחברה שאינה סינית עד ה-19 בינואר, או להיחסם בארצות הברית. טיקטוק, שנמצאת תחת ביקורת פוליטית מאז 2020 בשל קשריה עם סין, טוענת כי מכירה אינה אפשרית, בין היתר בגלל התנגדות צפויה מצד הממשלה הסינית.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


מחוקקים ובכירי מודיעין אמריקאים טוענים כי טיקטוק מהווה איום על הביטחון הלאומי תחת ByteDance

 

שלושת השופטים בבית המשפט לערעורים במחוז קולומביה דחו את טענת טיקטוק כי החוק מפלה אותה לרעה ופוגע בזכויות התיקון הראשון של המשתמשים האמריקאים. לדברי השופטים, החוק "נוסח בקפידה כדי להתמודד רק עם שליטה של יריב זר" ואינו מפר את חופש הביטוי.

המצב מציב אתגר מיוחד בפני הנשיא הנבחר דונלד טראמפ, שהביע תמיכה חוזרת באפליקציה אך אין לו דרך ברורה להצילה תחת החוק החדש. דובר מטעמו הצהיר בנובמבר כי "הוא יספק" תוכנית להצלת האפליקציה, אך לא סיפק פרטים כיצד.

מומחים משפטיים צופים כי טיקטוק תערער לבית המשפט העליון, אם כי אין ערובה שהשופטים יסכימו לדון בתיק. סטיבן מנוצ'ין, שר האוצר לשעבר בממשל טראמפ הראשון, הצהיר במרץ כי הוא "מנסה להרכיב קבוצה לרכישת טיקטוק". בין הקונים הפוטנציאליים שהוזכרו נמצאים גם המיליארדר פרנק מקורט ובובי קוטיק, המנכ"ל לשעבר של אקטיביז'ן בליזארד.

אולם מכירה אפשרית ניצבת בפני מכשולים משמעותיים - פיננסית, טכנית ופוליטית. טיקטוק עשויה לעלות יותר מ-200 מיליארד דולר, ורבים מהקונים הפוטנציאליים צפויים להיתקל בבדיקה אנטי-מונופולית קפדנית. בנוסף, הממשלה הסינית הטילה באוגוסט 2020 מגבלות ייצוא שעשויות לאפשר לבייג'ינג לחסום מכירה.

מחוקקים ובכירי מודיעין אמריקאים טוענים כי טיקטוק מהווה איום על הביטחון הלאומי תחת ByteDance. הם מזהירים כי פיקוח הממשלה הסינית על חברות פרטיות יאפשר לה להשתמש באפליקציה כדי להשיג מידע רגיש על אמריקאים או להפיץ תעמולה, אם כי לא הוצגו ראיות פומביות לכך שזה התרחש.

נשיא בית המשפט סרי סריניבסן הכיר בפופולריות של האפליקציה וציין כי ללא מכירה, אמריקאים רבים עלולים "לאבד גישה לאמצעי ביטוי, מקור קהילה ואפילו מקור הכנסה". עם זאת, הוסיף כי "הקונגרס שפט כי נחוץ לקחת סיכון זה נוכח איומי הביטחון הלאומי החמורים שזיהה".

0% לא
100% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE