הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
זעזוע בשוק העבודה האמריקאי: אפליה חמורה נגד ישראלים ויהודים נחשפת במחקר פורץ דרך
מחקר חדש מגלה: ישראלים-אמריקנים נדרשים להגיש כמעט 40% יותר קורות חיים כדי להתקבל לעבודה; בסיאטל המצב חמור במיוחד עם פער של פי 3.5 בשיעור הקבלה

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


הממצאים המרכזיים מראים כי מועמדים ישראלים-אמריקנים נדרשים להגיש 39% יותר מועמדויות למשרות כדי לזכות למספר תגובות זהה לזה של מועמדים ממוצא מערב-אירופי.

 

המחקר חשף הבדלים משמעותיים בין ערים שונות בארה"ב. סיאטל, מוקד הטכנולוגיה המוביל בחוף המערבי, נמצאה כבעלת הפער החמור ביותר: רק 6.8% מהמועמדים הישראלים קיבלו תגובות חיוביות, לעומת 23.1% מהמועמדים ממוצא מערב-אירופי. נתון זה מעורר דאגה מיוחדת לאור העובדה שבסיאטל ממוקמות חברות ענק כמו אמזון, מיקרוסופט וסטארבקס.

לעומת זאת, בערים כמו ניו יורק ופילדלפיה נרשמה מגמה הפוכה, עם יחס שוויוני ואף חיובי כלפי מועמדים ישראלים. ערים נוספות שהציגו יחס הוגן כוללות את לוס אנג'לס, אוסטין, דאלאס, בוסטון וסן פרנסיסקו. מנגד, ערים כמו אטלנטה, בולטימור, פורטלנד, מיניאפוליס, שיקגו ומיאמי הראו נטייה לאפליה משמעותית.

המחקר מצא גם קשר מדאיג בין רמות השכר ושיעורי האבטלה לבין עוצמת האפליה. באזורים עם שכר ממוצע גבוה יותר ושיעורי אבטלה גבוהים, נרשמה נטייה חזקה יותר לפסול מועמדים ישראלים ויהודים, ממצא המצביע על כך שתחרות מוגברת מחריפה את תופעת האפליה.

"זוהי עדות חסרת תקדים לאפליה אנטישמית בשוק העבודה," אמר ג'ונתן גרינבלט, מנכ"ל ADL. "לצד העלייה באירועים ובאמונות אנטישמיות, המחקר מדגיש את הצורך הדחוף של מעסיקים להתייחס ברצינות לדעות קדומות נגד יהודים וישראלים."

ד"ר טומלין מדגיש כי קשה להוכיח אפליה בשוק העבודה, במיוחד כשמדובר בקבוצות שאינן מוגדרות רשמית כמיעוט מוגן בארה"ב. "המחקר מראה שאנשים מאבדים הזדמנויות תעסוקה בגלל זהותם בלבד, ולא בשל חוסר בכישורים," הוא מציין.

ממצאי המחקר מצטרפים למגמה מדאיגה של עלייה באירועים אנטישמיים בארה"ב. לפי נתוני ה-ADL, ברבעון הראשון של 2024 בלבד תועדו למעלה מ-3,000 אירועים אנטישמיים, הכוללים תקיפות פיזיות, השחתת רכוש והטרדות מילוליות.

המסקנה המתבקשת היא שנדרשת פעולה מיידית מצד מעסיקים וקובעי מדיניות כדי להבטיח סביבת עבודה שוויונית והוגנת. המחקר מהווה קריאת השכמה לארגונים להכיר באחריותם החברתית ולפעול באופן אקטיבי נגד אפליה על רקע דתי ותרבותי במקום העבודה.

0% לא
100% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE