
בספטמבר האחרון, צ'אן החל לקבל התראות מוזרות בטלפון שלו וגילה שהמכשיר מנותק מהרשת הסלולרית
לפי ה-FBI, בשנת 2023 למעלה מ-1,000 קורבנות איבדו יותר מ-48 מיליון דולר בהונאות SIM. התרמית מסוכנת במיוחד כיוון שאינה דורשת שהקורבן עצמו ייפול בפח - הפושעים אוספים מידע זמין באינטרנט כמו שם, כתובת וגיל, כדי לעקוף שאלות אבטחה.
במקרה של צ'אן, הפושעים התקשרו לחברת הסלולר שלו, Xfinity Mobile, והתחזו אליו. "שאלתי אותם איזה אימות היה להם, והם אמרו 'היו לנו ארבע הספרות האחרונות של כרטיס האשראי שלך'," סיפר צ'אן. לאחר שהשתלטו על מספר הטלפון שלו, הפושעים הצליחו לעקוף את האימות הדו-שלבי ולבצע שלוש העברות בנקאיות בסך 38,000 דולר.
מומחים ממליצים על מספר צעדים להגנה מפני הונאה זו:
- שימוש בסיסמאות ייחודיות לכל שירות
- הגדרת קוד PIN מיוחד אצל ספק הסלולר לשינויים בחשבון
- שימוש באפליקציית אימות כמו Google Authenticator במקום הודעות טקסט
- הימנעות משיתוף מידע אישי ברשתות חברתיות
- ניטור שוטף של חשבונות בנק ודיווח מהיר על פעילות חשודה
"חשוב במיוחד לשמור על סיסמאות ייחודיות," אומרת מליסה למברנה, מומחית לכלכלה אישית ב-NerdWallet. "כדאי גם ליצור קשר עם ספק הטלפון ולבקש להגדיר PIN. כך, בכל פעם שיש שינוי בחשבון שלך, יידרש קוד זה."
במקרה של צ'אן, בנק אמריקה דחה תחילה את תביעת ההונאה שלו, בטענה שלפחות אחת מהעסקאות אושרה באמצעות הודעת טקסט. "זה היה גרוע כמו שהפושע לקח ממני את הכסף מלכתחילה," אמר. לאחר התערבות התקשורת, הבנק פתח מחדש את התיק, אך עדיין לא ברור אם יצליח לקבל את כספו בחזרה.
קורבנות של הונאות דומות מוזמנים לדווח למרכז תלונות פשעי האינטרנט של ה-FBI באתר IC3.gov. "זו תזכורת חשובה שבעידן הדיגיטלי, אבטחת המידע האישי שלנו חשובה יותר מתמיד," מסכמת למברנה.