מתוך מרכז מסחרי שכונתי בלאס וגאס, בין מכון קעקועים וקוראת בקלפים, הקים נאסירי את חברת "מד אד לאבס" שרכשה גופות מבתי קברות ובתי ספר לרפואה, ומכרה או השכירה אותן במחירים גבוהים לגופים שחיפשו שרידי אדם להכשרה רפואית, כולל הצבא האמריקאי.
הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים
נאסירי סיפק את גופתו של ותיק מלחמת העולם השנייה לאירוע שבו שילם הציבור 500 דולר לצפות בניתוח הגופה באולם מלון
תוך שנים ספורות, הצליח נאסירי לבנות רשת ארצית של ספקים ולקוחות. אך במקביל, השאיר אחריו שובל של שערוריות והפרות אתיות, כולל תלונות על טיפול רשלני בשרידי אדם. בין היתר, אוניברסיטה התלוננה שנאסירי לא החזיר כמעט 20 כפות רגליים שהושאלו לו, הוא שלח שרידי אדם במכולות מתפוררות ומלוכלכות, ואף סיפק את גופתו של ותיק מלחמת העולם השנייה לאירוע שבו שילם הציבור 500 דולר לצפות בניתוח הגופה באולם מלון.
"זוהי תעשייה שכמעט ואינה מפוקחת לחלוטין," אומרת טניה מארש, פרופסור למשפטים באוניברסיטת וייק פורסט. "היא לא מתאימה למבנה הרגולטורי של תעשיית הבריאות. היא לא מתאימה למבנה הרגולטורי של תעשיית ההלוויות. ונראה שאף אחד לא באמת מפקח על העוסקים בה."
בעוד שמכירת איברים להשתלות אסורה בארה"ב, אין כל מניעה חוקית למכור שרידי אדם למטרות חינוך או מחקר. בחלל ריק זה, פרח הסחר הארצי בגופות, המונע על ידי עשרות אלפי אמריקאים התורמים את גופותיהם או גופות קרוביהם מדי שנה, לעתים קרובות מפותים על ידי הבטחה לשריפת גופה חינם או מוזלת לאחר השימוש בגופות.
חברת "מד אד לאבס" של נאסירי הצליחה להשיג חוזים עם הצבא האמריקאי בשווי יותר מ-570,000 דולר לאספקת גופות לאימונים רפואיים. הוא גם זכה בעסקאות עם חברות טכנולוגיה רפואית להכשרת רופאים. החברה גבתה סכומים נכבדים: 600 דולר עבור ראש, 300 דולר עבור זוג רגליים, 500 דולר עבור סט ידיים, ו-1,000 דולר עבור גופה שלמה.
אך הבעיות לא איחרו לבוא. בשנת 2021, פרצה שערורייה כאשר התברר כי גופתו של דייוויד סונדרס, ותיק צבא בן 98, הוצגה באירוע פומבי שבו שילמו משתתפים לצפות בניתוח גופתו. "זה נורא מה שקרה לבעלי," אמרה אלמנתו, אלזי סונדרס. "הסכמתי רק לתרומת גוף למטרות מדעיות. זו הדרך שבעלי רצה בה."
נאסירי הכחיש כל עוולה וטען כי התייחס לכל גופה שהופקדה בידיו בכבוד. "אנחנו מעריכים ומכבדים את התורמים שלנו," אמר. "זו מתנה יקרה מפז." אולם מסמכים שנחשפו מראים כי החברה השתמשה בכספי החברה למימון חופשות משפחתיות, קניות, חשבונות בית ואף ריסים מלאכותיים לאשתו.
בספטמבר האחרון, לאחר חשיפת הפרשה, השעה המרכז הרפואי של אוניברסיטת צפון טקסס את תוכנית תרומות הגופות שלו ופיטר את האחראים עליה. ניסיונות להסדיר את התעשייה נכשלו עד כה: הצעת חוק דו-מפלגתית להטלת רגולציה פדרלית לא התקדמה בקונגרס בשנה שעברה.
בינתיים, נאסירי הכריז על פשיטת רגל במרץ 2024, אך נראה כי הוא עדיין פעיל בתעשייה תחת שם חברה חדש. הוא אף החל לשווק את עצמו כמומחה להתפתחות אישית, מקדם את מה שהוא מכנה "שבעת היסודות של חיים בריאים". כפי שצוטט לאחרונה בעמוד המדיה החברתית שלו: "הדרך הבטוחה ביותר להצליח היא לנסות תמיד עוד פעם אחת."