חברת התעופה האירופאית הזולה ריינאייר צופה להפעיל לוח טיסות מלא לתל אביב בקיץ הקרוב, כך אמר בכיר בחברה ביום חמישי.
חברת התעופה, כמו רוב האחרות, ביטלה את טיסותיה לישראל על רקע המלחמה הרב חזיתית המתמשכת שהחלה עם טבח ה-7 באוקטובר על יישובי הדרום.
"יש לנו לדעתי לוח טיסות מלא לתל אביב... אז נחזור לשם בקיץ כמו שאני חושב שרוב חברות התעופה האחרות יעשו", אמר המנכ"ל אדי ווילסון מחברת הבת ריינאייר DAC, על פי רויטרס.
צפי שחברות התעופה יחזרו לפעול בנתב"ג
הוא אמר שהחברה פועלת לפי הנחיות הרגולטור האווירי האירופאי, EASA. הרגולטור המליץ בסוף ספטמבר להימנע משימוש במרחב האווירי הישראלי, על רקע הסלמת הלחימה בין ישראל לארגון הטרור חיזבאללה בלבנון, אך משך המלצה זו בתחילת אוקטובר.
עם זאת, הפסקת אש עם לבנון נמצאת בתוקף מאז דצמבר, כמו גם האיום מפני תקיפה איראנית הצטמצם.
כשנשאל האם הוא צופה שטרמינל 1 בנמל התעופה בן גוריון, המשמש חברות תעופה זולות, ייפתח מחדש, אמר ווילסון, "אנחנו מקווים שיקבלו את ההחלטה ההגיונית לפתוח אותו".
מאז פרוץ המלחמה עם התקפת חמאס לפני חמישה עשר חודשים, חברות תעופה זרות ביטלו וחידשו את טיסותיהן לישראל וממנה באופן חוזר ונשנה.
על רקע הירידה בטיסות, סגרה ישראל את טרמינל 1, דבר שהכעיס חברות תעופה זולות בכך שאילץ אותן להשתמש בטרמינל 3 היקר יותר.
בחודשים האחרונים, חברות תעופה אמריקאיות וכן רוב החברות האירופאיות הפסיקו לחלוטין לטוס לישראל במהלך הלחימה המוגברת בעזה ובלבנון, וכאשר המתיחות במזרח התיכון עלתה.
מצב זה הותיר את אל על הישראלית כחברת התעופה היחידה הטסה מתל אביב בטיסות ישירות לצפון אמריקה. היעדר התחרות הוביל למחסור חמור בזמינות מושבים, תוך העלאת מחירי הטיסות ב-100 אחוז, ובתקופות מסוימות אף יותר מכך.
על רקע המחירים הגבוהים, הסכימו חברי הכנסת מוקדם יותר החודש לבצע שינויים חוקיים בזכויות הפיצויים לנוסעים על טיסות מבוטלות כדי להקל על העלויות הכספיות של השיבושים בתקופת המלחמה ולסייע בהחזרת חברות תעופה זרות למדינה.
בנוסף, פורום של מנהלים בכירים ומשקיעים בתחום ההייטק השיק את TechAir, חברת תעופה ישראלית עונתית חדשה, המתכננת להפעיל סך הכל 36 טיסות ישירות שבועיות היוצאות בחצות מתל אביב ונוחתות בניו יורק מוקדם בבוקר בימי חול, עם טיסה אחת היוצאת בסוף השבוע, החל מסוף חודש זה.
אל על גם הגבילה את מחירי הכרטיסים במחלקת תיירים בסיסית לארבעה יעדי מעבר בינלאומיים מרכזיים - אתונה, וינה, דובאי ופרנקפורט - במאמץ להוזיל את העלויות לנוסעים.