הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
"אפקט טראמפ": חמאס הסכים לעסקה מהחשש להסכם גרוע יותר תחת הממשל הנכנס
היועץ לביטחון לאומי הנכנס, מייק וולץ, אמר שלארגון הטרור בעזה "לא הייתה ברירה" אלא לקבל את העסקה. "הם האמינו לטראמפ כשהזהיר שהמחיר יהיה כבד"

פריצת הדרך בעסקת החטופים בין חמאס לישראל, שהושגה ביום רביעי, נבעה מהבנתו של ארגון הטרור כי תנאי כל הסכם תחת ממשל טראמפ העתידי יהיו גרועים משמעותית, כך טוען היועץ לביטחון לאומי הנכנס של הבית הלבן. אמנם בשעות האחרונות ישנם דיווחים על מחלוקות מצד חמאס - אך הצפי הוא שההסכם ייחתם בקרוב.

בראיון מיוחד לרשת 'פוקס ניוז', חבר הקונגרס מייק וולץ, שעתיד לשמש כיועץ הביטחון הראשי של טראמפ, הדגיש כי "העולם כולו מכיר בכך שזהו אפקט טראמפ". לדבריו, לחמאס "לא הייתה ברירה" אלא לקבל את העסקה, במסגרתה ישוחררו 33 חטופים במהלך 42 הימים הקרובים, בתמורה לשחרור 1,000 אסירים פלסטינים ונסיגה חלקית של כוחות צה"ל מצפון רצועת עזה.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


החשש של חמאס מממשל טראמפ דחק אותם לחתום על עסקה

 

"הם האמינו לנשיא טראמפ כשהזהיר שהמחיר יהיה כבד, וכי כל עסקה שתונח על השולחן תהיה גרועה יותר ברגע כניסתו לתפקיד," הסביר וולץ, בהתייחסו לארגון הטרור האחראי לטבח ה-7 באוקטובר. הוא הזכיר את החיסולים המשמעותיים שביצע טראמפ בעבר, כולל חיסול מפקד כוח קודס האיראני, קאסם סולימאני, ומנהיג דאעש, אבו בכר אל-בגדאדי.

וולץ התייחס גם למצבם הקשה של החטופים, שסובלים מתנאים מחרידים במנהרות עזה במשך 15 חודשים, כולל אונס והתעללות. הוא השווה את מצבם לחטופי השגרירות האמריקאית באיראן ב-1979, וטען כי מצבם היה גרוע אף יותר. "אני משוכנע שכולם היו מתים אלמלא התערבותו של טראמפ," אמר.

בהתייחסו לעתיד, וולץ הבהיר כי טראמפ יתמוך בישראל ללא סייג אם תידרש לחזור לפעילות צבאית בעזה. "הבהרנו לישראלים - אם יצטרכו לחזור פנימה, אנחנו איתם," הדגיש. לגבי עתיד חמאס, וולץ היה נחרץ: הארגון לא ימשיך להתקיים כישות צבאית ולא יהיה לו תפקיד בשלטון בעזה.

וולץ חתם בתחזית אופטימית: "עד סוף כהונתו של טראמפ, נדבר על תשתיות רכבות, סיבים אופטיים ומרכזי נתונים שיקדמו את האזור כולו. זו טרנספורמציה שרק טראמפ מסוגל להוביל." הוא הדגיש כי ההסכם מהווה "רגע רייגן" עבור טראמפ, בדומה לשחרור החטופים האמריקאים מאיראן ב-20 בינואר 1981, יום כניסתו של רונלד רייגן לבית הלבן.

 

 

0% לא
100% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE