הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
"זה ישנה הכל": יוצרי טיקטוק נאבקים על עתידם לקראת הסגירה הצפויה בארה"ב
האפליקציה עשויה להיעלם כבר ביום ראשון; מיליוני משתמשים ויוצרי תוכן מקווים להתערבות של טראמפ ברגע האחרון
עם ספירה לאחור לקראת סגירה אפשרית של טיקטוק בארצות הברית ביום ראשון הקרוב, יוצרי תוכן מקצועיים נאבקים להציל את מה שנותר מהקריירות שבנו באפליקציה ששינתה את הכלכלה המקוונת. כ-170 מיליון משתמשים אמריקאים עלולים למצוא את עצמם ללא גישה לפלטפורמה הפופולרית, אלא אם הנשיא ביידן יאריך את המועד האחרון למציאת רוכש לחברה.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


טראמפ בוחן דרכים לא שגרתיות להציל את האפליקציה, כולל הוצאת צו נשיאותי עם כניסתו לתפקיד שידחה את אכיפת החוק ב-60 או 90 יום

 

"אני מבוהלת", אומרת טיפאני סיאנסי, יוצרת תוכן חדשותי עם 228,000 עוקבים. "כולם חושבים שזה רק אפליקציה לסרטוני חתולים, אבל עבור מיליוני אמריקאים, זו הדרך שלהם להשלים את חשבון המכולת". סיאנסי, בת 43 ממרילנד, מארגנת שידורים חיים המוניים בניסיון להפעיל לחץ על הנשיא הנבחר דונלד טראמפ להציל את האפליקציה.

קורקי קינטר, המוכר ל-2 מיליון עוקביו כ"סנטה קורקי", הוא דוגמה מובהקת להשפעת האפליקציה. בן ה-70 חי מקצבת ביטוח לאומי עד שהחל לגלם את סנטה קלאוס בטיקטוק ב-2022. מאז, הוא ואשתו הצליחו לסלק את חובות כרטיסי האשראי שלהם ואף לפתוח חשבון חיסכון. "אני נמצא גם בפלטפורמות אחרות", אמר קינטר בשידור חי השבוע, "אבל שום דבר לא משתווה למה שיש לי בטיקטוק".

טראמפ בוחן דרכים לא שגרתיות להציל את האפליקציה, כולל הוצאת צו נשיאותי עם כניסתו לתפקיד שידחה את אכיפת החוק ב-60 או 90 יום. הוא הצהיר כי תוכניותיו לא יהיו סופיות עד שבית המשפט העליון יביע את עמדתו.

 

על פי נתוני החברה, טיקטוק תרמה 24.2 מיליארד דולר לכלכלה האמריקאית ב-2023 ויצרה הכנסות של 14.7 מיליארד דולר לבעלי עסקים קטנים

 

על פי נתוני החברה, טיקטוק תרמה 24.2 מיליארד דולר לכלכלה האמריקאית ב-2023 ויצרה הכנסות של 14.7 מיליארד דולר לבעלי עסקים קטנים. האלגוריתם המדויק והפיד המרתק של האפליקציה הפכו אותה למקפצה ליוצרים ועסקים קטנים, המאפשרת להם לצבור במהירות קהל ולהרוויח משיתופי פעולה עם מותגים, שיווק שותפים, קניות באפליקציה או רכישת לקוחות.

"הכלכלה של היוצרים תמיד הייתה לא יציבה... אבל המצב כרגע נראה במיוחד נפיץ", אומרת ברוק דאפי, פרופסור לתקשורת מאוניברסיטת קורנל. לדבריה, המשבר הנוכחי מדגיש עד כמה מעט שליטה יש ליוצרים על הקהל שלהם ועל גורלם.

יוצרים רבים מנסים להציל את מה שאפשר מהקהל שלהם על ידי הפניית העוקבים לפלטפורמות אחרות כמו Lemon8, RedNote, אינסטגרם, יוטיוב, טוויץ' וסאבסטאק. עבור יוצרים גדולים, האסטרטגיה הזו עשויה לעבוד, אך יוצרים קטנים יותר - אלה ללא מיליוני עוקבים או מוצרים למכירה מחוץ לפלטפורמה - עלולים להיפגע קשות.

 

 

בינתיים, המשתמשים מגיבים בדרכים שונות: חלקם עוברים לאפליקציה הסינית RedNote, שהורדותיה כמעט הוכפלו השבוע, אחרים מתבדחים על חשבון החששות לביטחון לאומי שהובילו להחלטת הקונגרס. "הייתי המרגל הסיני האישי שלכם", התלוצץ משתמש אחד. "זו הייתה חוויה נהדרת, אבל הגיע הזמן להיפרד".

עבור רבים, כמו מייסי לין, יוצרת תוכן בת 25 עם מיליון עוקבים, האובדן הוא לא רק כלכלי אלא גם חברתי. "אני מתאבלת על אובדן החברויות שלעולם לא אמצא עכשיו", היא אומרת. כעת, כשהשעון מתקתק, מיליוני משתמשים ויוצרים מקווים לנס של הרגע האחרון שימנע את סגירת האפליקציה.

100% לא
0% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE