חברת הקונגרס אליס סטפניק, מועמדת הנשיא טראמפ לתפקיד שגרירת ארה"ב באו"ם, הצהירה ביום שלישי כי היא מחויבת לרפורמה בארגון הבינלאומי - ובתרומות הכספיות של ארה"ב אליו, תוך הבעת דאגה עמוקה מהיחס הבלתי הוגן כלפי ישראל.
כאשר התבקשה לתאר את האו"ם במילה אחת, הרפובליקנית מניו יורק אמרה: "אנטישמי".
לשינוי המצב, סטפניק טענה כי ארה"ב צריכה "להיות קול של בהירות מוסרית במועצת הביטחון של האו"ם ובאו"ם בכלל, כדי שהעולם ישמע את חשיבות העמידה לצד ישראל", והתחייבה לעשות זאת אם תאושר.
אליס סטפניק | צילום: Getty Images
"לנשיא טראמפ יש רקורד מרשים בכל הנוגע לעמידה לצד ישראל, בין אם מדובר בהסכמי אברהם, במחויבותו למאבק באנטישמיות או בהכרה בירושלים כבירתה הנצחית של ישראל. זה רקורד חזק מאוד, ואני מקווה להמשיך בדרך זו באו"ם אם אאושר".
אך לפני שניתן יהיה לבצע רפורמות, סטפניק התחייבה לבחון מחדש את המימון האמריקאי לתוכניות האו"ם וסוכנויות המשנה שלו כדי להבטיח שהארגון הבינלאומי משלם כראוי עבור התוכניות המקדמות בטיחות וביטחון - ובאופן קריטי, אינטרסים אמריקאים.
"אם אאושר, אני מחויבת לסקירה מלאה של כל תוכניות האו"ם. אני חושבת שחשוב מאוד שנבצע בדיקה מקיפה, כפי שהנשיא הכריז היום בצו הנשיאותי בנוגע לכל הסיוע החוץ, ואוודא שאנחנו מנהלים כראוי את כספי משלמי המסים האמריקאים", אמרה.
ארה"ב היא התורמת הגדולה ביותר לאו"ם, ציינה סטפניק, והוסיפה כי העדיפות שלה תהיה להבטיח שההשקעות של אמריקה הופכות את המדינה לבטוחה, חזקה ומשגשגת יותר - נושאים מרכזיים בממשל טראמפ החדש.
סטפניק מתחה ביקורת חריפה במיוחד על אונר"א, שהקונגרס הצביע לשלול את מימונה בשנה שעברה בשל קרבתה לחמאס בעזה. היא האשימה את הארגון ב"אי עמידה בייעוד של עקרונות היסוד של האו"ם".
צילום: צה"ל
"היו אנשים באונר"א שהשתתפו וביצעו פעולות טרור נגד ישראל ב-7 באוקטובר. יחיא סינוואר, מנהיג חמאס, נשא דרכון של אונר"א. היה לכם מרכז נתונים של חמאס מתחת למטה אונר"א, אז הריקבון עמוק", אמרה.
בנוסף לנושא ישראל, סטפניק התייחסה גם לצורך להחזיק אחראים את יריבותיה של אמריקה, כמו סין - ולסייע לטאיוואן להשתלב יותר בזירה העולמית.
"אני מחויבת להבטיח שלטאיוואן תהיה ההשתתפות המשמעותית המקסימלית במערכת האו"ם, כפי שצריך להיות בכל הארגונים הבינלאומיים", אמרה.
סטפניק הציעה גם להקים קווקוס הסכמי אברהם באו"ם, שיצרף מדינות נוספות למאמצי ממשל טראמפ המתוכננים להרחיב את הסכם השלום שהחל את נורמליזציית היחסים בין העולם הערבי לישראל.
"יש לנו קווקוס הסכמי אברהם בקונגרס, אני חושבת שעלינו לשקול להקים קווקוס הסכמי אברהם בתוך האו"ם כדי לבנות על הצלחתו של הנשיא טראמפ בהשגת אותה תוצאה היסטורית - הפריצה הגדולה ביותר לנורמליזציה במזרח התיכון ברבע מאה האחרונה", אמרה.