הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
הדרך לשמור על המוח מפני דמנציה: תבלו עם חברים
פעילות חברתית בגיל השלישי הוא אחד המפצחות לחיים ארוכים ובריאים יותר, כאשר חיי חברה מפחיתה ב-38% את הסיכון לפתח דמנציה

מחקר פורץ דרך שנערך במרכז הרפואי רוש באוניברסיטת שיקגו חושף ממצאים מרתקים: קשרים חברתיים בגיל השלישי עשויים לדחות את התפתחות הדמנציה בחמש שנים. המחקר, שעקב אחר 1,923 מבוגרים, מדגיש את החשיבות המכרעת של פעילות חברתית בשמירה על בריאות המוח.

"המחקר מחזק ממצאים קודמים שלנו המראים קשר ישיר בין פעילות חברתית לירידה מופחתת בתפקוד הקוגניטיבי אצל מבוגרים", מסביר פרופ' בריאן ג'יימס, חוקר בכיר במחקר. ממצאי המחקר מקבלים משנה תוקף לאור השלכות מגפת הקורונה, שהובילה לבידוד חברתי נרחב בקרב אוכלוסיית הגיל השלישי.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


 

הנתונים מרשימים: פעילות חברתית תכופה הפחיתה ב-38% את הסיכון לפתח דמנציה, וב-21% את הסיכון לירידה קוגניטיבית קלה. בין הפעילויות המומלצות: ארוחות משותפות עם חברים, השתתפות בפעילויות קהילתיות, ומשחקי חברה כמו בינגו.

המשמעות הכלכלית משמעותית: דחיית התפתחות דמנציה בחמש שנים עשויה לחסוך כ-500,000 דולר בעלויות טיפול רפואי לאדם, ולהוסיף כשלוש שנות חיים. נתון מדאיג: בשנת 2022, יותר משישה מיליון אמריקאים חיו עם דמנציה, כאשר התחזיות צופות הכפלה במספר המקרים החדשים עד שנת 2060.

החוקרים מציעים הסבר אפשרי, לפיו פעילות חברתית מאתגרת את המוח בתקשורת מורכבת, מחזקת רשתות עצביות ומגבירה את העמידות לשינויים הקשורים בגיל. בדומה לשריר, המוח זקוק לאימון קבוע כדי לשמור על חיוניותו.

לכן, המסקנה די ברורה. השקעה בפעילות חברתית בגיל השלישי אינה רק תורמת לאיכות החיים, אלא מהווה אסטרטגיה חשובה בהפחתת הסיכון לדמנציה ובשמירה על בריאות המוח לאורך זמן.

 

 

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE