הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
רעידת אדמה בסיוע החוץ האמריקאי: מזכיר המדינה רוביו מאיים לפרק את USAID
בעקבות לחץ מאילון מאסק והממשל החדש: הסוכנות שמספקת סיוע הומניטרי לכ-100 מדינות עומדת בפני שינוי דרמטי או פירוק מוחלט
מזכיר המדינה מרקו רוביו הטיל אתמול (שני) פצצה דיפלומטית כשהכריז על השתלטות משרד החוץ על הסוכנות לפיתוח בינלאומי (USAID), הזרוע ההומניטרית המרכזית של ארצות הברית. בהצהרה חריפה במהלך ביקורו באל סלבדור, האשים רוביו את הסוכנות ב"מרי" ובפעילות המנוגדת לאינטרסים האמריקאיים.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


בהצהרה חריפה במהלך ביקורו באל סלבדור, האשים רוביו את הסוכנות ב"מרי" ובפעילות המנוגדת לאינטרסים האמריקאיים 

 

ההכרזה מגיעה שבועיים לאחר שהנשיא טראמפ הקפיא כמעט לחלוטין את תקציבי הסיוע החוץ האמריקאיים ביומו הראשון בתפקיד, ולאחר שהמיליארדר אילון מאסק, המוביל מאמץ ממשלתי לצמצום כוח האדם הפדרלי, נשבע "להשמיד" את הארגון אותו כינה "ארגון פשע".

USAID, המעסיקה יותר מ-10,000 עובדים ומפעילה תוכניות סיוע מזון, רפואה וסיוע חירום ביותר מ-100 מדינות, כבר חווה טלטלה משמעותית. אתר האינטרנט של הסוכנות מושבת מזה מספר ימים, ומשרדיה הראשיים בוושינגטון נסגרו. ארגוני סיוע רבים נאלצו לפטר או להוציא לחופשה ללא תשלום אלפי עובדים.

רוביו, שלקח על עצמו את תפקיד מנהל USAID בפועל לאחר פיטורי בכירי הסוכנות, טען כי העביר את הסמכות לבכיר אחר בממשל טראמפ, אך סירב לנקוב בשמו. הוא דחה את טענת ראשי הסוכנות כי USAID הוא גוף א-פוליטי: "מדיניות החוץ האמריקאית אינה א-פוליטית. מטרתה לקדם את האינטרסים של ארצות הברית. מי שרוצה להשקיע כספים א-פוליטיים, שישקיע כספים פרטיים."

 

 

למרות שרוביו נמנע מלאשר את השמועות על מיזוג הסוכנות לתוך משרד החוץ, הוא הבהיר כי "פונקציות רבות של USAID ימשיכו... אבל הן חייבות להיות מיושרות עם מדיניות החוץ האמריקאית." גורלם של אלפי עובדי הסוכנות, רובם בחו"ל, נותר לוט בערפל.

הדמוקרטים יצאו נגד המהלכים, וטענו כי פירוק הסוכנות יהיה בלתי חוקי ומחייב הצבעה בקונגרס. מבקרי הממשל מזהירים כי הצעדים יפגעו בהשפעה האמריקאית בעולם ויצרו הזדמנויות עבור סין, המתחרה העיקרית של ארה"ב, להרחיב את השפעתה.

המשבר ב-USAID משקף את המדיניות הרחבה יותר של ממשל טראמפ לצמצום הביורוקרטיה הפדרלית ויישום אג'נדת "אמריקה תחילה". עם זאת, ההשלכות ההומניטריות של פירוק או צמצום משמעותי של הסוכנות עלולות להיות דרמטיות, במיוחד במדינות מתפתחות התלויות בסיוע האמריקאי.

0% לא
100% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE