הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
מכה לאופנה הזולה: טראמפ סוגר את הפרצה שאפשרה ל-Shein ו-Temu להציף את ארה"ב
בין הטלת המכסים על סין, הנשיא האמריקאי ביטל חוק סחר בן מאה שנה שמהותו אפשרה את הצלחת המודל העסקי של אופנה מהירה וזולה

ענקיות האופנה המהירה הסיניות Shein ו-Temu מצאו את עצמן במרכז סערה חדשה בעקבות החלטתו האחרונה של הנשיא דונלד טראמפ בנוגע למכסים.

בצעד דרמטי, טראמפ לא רק הטיל מכסים על סחורות מסין – אלא גם ביטל פרצה משמעותית בחוק שאפשרה לחברות אלו להציף את השוק האמריקאי במוצרים זולים במיוחד.

במוקד ההחלטה עומד "כלל המינימום" - חוק סחר בן מאה שנה המאפשר ייבוא מוצרים בשווי של עד 800 דולר לארה"ב ללא מכס, בתנאי שהם נשלחים ישירות לצרכנים פרטיים. ביטול הכלל, שהוסתר באותיות הקטנות של צווי המכס החדשים, צפוי להשפיע דרמטית על המודל העסקי של Shein ו-Temu.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


ענקיות האופנה המהירה הסיניות Shein ו-Temu בסכנה

 

מומחים מזהירים כי ההחלטה עלולה להיות הרסנית עבור חברות המתבססות על מודל "מהמפעל-לצרכן", שכל כולו מושתת על שמירת מחירים נמוכים ככל האפשר.

מייקל סובוליק, עמית בכיר במכון הדסון, מעריך כי החברות עשויות לגלגל את העלויות לצרכנים, אך מדגיש כי "האתגר האמיתי הוא שכל המודל העסקי שלהן תלוי במחירים הנמוכים באופן קיצוני של המוצרים".

במקביל, נחשפת תופעה מדאיגה נוספת: מעצבים עצמאיים יוצאים נגד החברות בטענה להעתקת מוצריהם. אמנים מתוסכלים משתמשים ברשתות החברתיות כדי לחשוף כיצד העיצובים שלהם הועתקו. במקרה בולט אחד, האמנית ויקי ג'ונס, בת 25, שלחה מכתב התראה ל-Temu לאחר שהחברה לכאורה העתיקה את עבודתה ומכרה מאות עותקים ללא אישור.

בעוד סוכנות המכס והגנת הגבולות של ארה"ב מעבדת למעלה ממיליארד משלוחי מינימום בשנה, כש-Shein ו-Temu אחראיות לכמעט 600,000 חבילות ביום, השינוי בחוק צפוי לשנות דרמטית את כללי המשחק בשוק האופנה המקוונת. מנגד, חברות כמו אמזון ואיביי, המשלמות כבר היום מכס על יבוא ומשלחות סחורות מתוך ארה"ב, צפויות להרוויח מהמהלך.

המהלך של טראמפ, שמטרתו העיקרית היא להילחם בהברחות פנטניל לארה"ב, מסמן נקודת מפנה משמעותית בעולם המסחר המקוון ועשוי להוביל לשינוי מהותי בהרגלי הצריכה של הצרכן האמריקאי.

 

 

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE