"אני קרוע בנוגע לחתימה על הצו הזה," אמר טראמפ לכתבים, והודה כי הוא "לא שמח לעשות זאת" בציינו כי מדובר בצעדים קשים מאוד נגד איראן. "אני מקווה שלא נצטרך להשתמש בזה יותר מדי," הוסיף הנשיא.
המהלך מזכיר את מדיניות "הלחץ המקסימלי" שהפעיל טראמפ בכהונתו הראשונה, שכללה סנקציות חמורות יותר ואכיפה קפדנית יותר של הפרות. סנקציות חמורות הוטלו מחדש על איראן לאחר שטראמפ פרש מהסכם הגרעין, הידוע כתוכנית הפעולה המשותפת המקיפה (JCPOA), במאי 2018.
הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים
הצו מורה למשרד האוצר האמריקני להפעיל "לחץ כלכלי מקסימלי" על טהרן באמצעות סדרת סנקציות שמטרתן לפגוע בייצוא הנפט האיראני
במקביל, מחוקקים בקונגרס פועלים להגברת הלחץ על איראן. הסנאטורים לינדזי גרהאם (רפובליקני) וג'ון פטרמן (דמוקרטי), יחד עם חברי בית הנבחרים, הגישו החלטה המאשרת כי כל האפשרויות צריכות להישאר על השולחן בהתמודדות עם האיום הגרעיני האיראני.
"אם איראן תשיג נשק גרעיני, זה יהיה אחד האירועים המערערים והמסוכנים ביותר בהיסטוריה העולמית," אמר גרהאם בהצהרה. בראיון לפוקס ניוז הוסיף הסנטור כי זה הזמן המתאים לחסל את האיום הגרעיני האיראני, וכי ארה"ב צריכה לגבות את ישראל אם תבחר "להשמיד" את תוכנית הגרעין של איראן.
"ישראל חזקה. איראן חלשה. חיזבאללה וחמאס הוחלשו משמעותית," אמר גרהאם. "הם לא חוסלו, אבל הם נחלשו. ויש הזדמנות לפגוע בתוכנית הגרעין האיראנית באופן שלא ראיתי בעשורים האחרונים. אני חושב שזה יהיה באינטרס העולמי שנחסל את האיום הגרעיני האיראני כשאנחנו יכולים. אם לא נעשה זאת, נתחרט על כך מאוחר יותר."
עם זאת, בחודש ינואר, טראמפ הביע אופטימיות זהירה לגבי האפשרות להשיג הסכם גרעין עם איראן. כשנשאל אם הוא תומך בתקיפה ישראלית על מתקני הגרעין האיראניים, אמר: "נצטרך לראות. אני הולך להיפגש עם אנשים שונים בימים הקרובים. נראה, אבל בתקווה זה יכול להיפתר בלי שנצטרך לדאוג מזה."
"איראן בתקווה תעשה עסקה. אני מתכוון, אם הם לא עושים עסקה, אני מניח שגם זה בסדר," הוסיף טראמפ.
בנוסף לצו בנושא איראן, טראמפ חתם היום על צווים נשיאותיים נוספים, כולל פרישת ארה"ב ממועצת זכויות האדם של האו"ם וקיצוץ המימון לסוכנות הסעד והתעסוקה של האו"ם לפליטים פלסטינים (UNRWA).