במשך שנים, אנשים האמינו שנשים מדברות יותר מגברים. מחקר משנת 2007 מאוניברסיטת אריזונה (U of A) ערער על רעיון זה, ומצא ששני המינים מדברים בערך 16,000 מילים ביום.
אבל מחקר חדש ורחב יותר מציע שיש אמת מסוימת בסטריאוטיפ - לפחות בתקופה מסוימת בחיים.
המחקר האחרון מצא שנשים בין גיל 25 ל-65 מדברות, בממוצע, 3,000 מילים יותר ביום מגברים. עם זאת, הבדל זה לא נצפה בקבוצות גיל צעירות או מבוגרות יותר.
"קיימת הנחה בין-תרבותית חזקה שנשים מדברות הרבה יותר מגברים", אמר קולין טידוול, מחבר המחקר המשותף ודוקטורנט לפסיכולוגיה קלינית ב-U of A. "רצינו לראות האם הנחה זו מחזיקה מעמד כשבוחנים אותה אמפירית".
![](https://nuhomecrm.s3.amazonaws.com/hebrewnews/a6118e9a-32a6-4fbf-92f4-d356dfa8582c.jpg)
מחקר רחב יותר עם יותר משתתפים
המחקר המקורי משנת 2007 של הפסיכולוג מתיאס מל מ-U of A השתמש בנתונים מ-500 משתתפים. אנשים אלה ענדו מכשיר שנקרא EAR (מקליט המופעל אלקטרונית), שהקליט באופן אקראי קטעים משיחותיהם היומיות.
הממצאים, שפורסמו ב-Science, עשו כותרות בכך שהפריכו את הרעיון שנשים דברניות משמעותית יותר מגברים.
עם זאת, למחקר היו מגבלות. רוב המשתתפים היו בגיל הקולג' וגרו באוסטין, טקסס, מה שהפך אותו לפחות מייצג של האוכלוסייה הכללית.
כדי לתת מענה לכך, המחקר החדש ניתח 630,000 הקלטות EAR מ-22 מחקרים שונים בארבע מדינות. הפעם, המדגם כלל 2,197 משתתפים, בגילאי 10 עד 94 - פי ארבעה גדול יותר מהמחקר המקורי.
המחקר מצא שגברים ונשים דיברו בערך אותו מספר מילים ברוב קבוצות הגיל. עם זאת, נשים בין גיל 25 ל-64 דיברו יותר, באמירת כ-21,845 מילים ביום, בעוד גברים באותה קבוצת גיל דיברו כ-18,570. הבדל זה של 3,000 מילים ביום לא נראה בקרב אנשים צעירים יותר (גילאי 10-24) או מבוגרים יותר (65 ומעלה).
מדוע נשים יותר דברניות בגיל הזה?
החוקרים אינם יודעים בוודאות מדוע נשים בקבוצת הגיל הזו נוטות לדבר יותר מגברים. הסבר אפשרי אחד הוא תפקיד הטיפול בילדים. מכיוון שנשים לעתים קרובות לוקחות על עצמן תפקידי טיפול ראשוניים במהלך שנים אלה, הן עשויות להיות מעורבות ביותר אינטראקציות מילוליות עם ילדים.
"הבדלים הקשורים למגדר בגידול ילדים וטיפול במשפחה הם אפשרות אחת שיכולה להסביר הבדל זה", אמר מל, מחבר בכיר של המחקר ופרופסור במחלקה לפסיכולוגיה ב-U of A.
המחקר גם שלל השפעות ביולוגיות ודוריות. אם להורמונים היה תפקיד משמעותי, הבדלים מגדריים היו נראים גם בבגרות המתהווה. באופן דומה, אם שינויים חברתיים היו מניעים את המגמה, היה מצופה לראות עלייה יציבה בהבדלים בקרב משתתפים מבוגרים יותר - אך זה לא היה המקרה.
באופן מעניין, החוקרים גם ציינו שאנשים בכלל עשויים לדבר פחות מבעבר, כנראה בגלל העלייה בתקשורת דיגיטלית. ככל שהודעות טקסט ומסרים מקוונים מחליפים שיחות פנים אל פנים, ספירת המילים המדוברות עשויה להמשיך לרדת בכל הדמוגרפיות.