הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
הגיע לשכונה הלא נכונה: תושבי הוואלי הזועמים תועדו רודפים אחרי חשוד בהצתה
קבוצת שכנים רדפה והחזיקה את החשוד עד להגעת המשטרה, אחרי שזיהו אותו מצית שיח יבש. הנזק מהשריפה היה מינימלי הודות להתערבות המהירה

תושבים זועמים בלוס אנג'לס, שנפגעו משריפות הענק הקטלניות באזור, רדפו ועצרו אדם שלטענתם הצית שריפה נוספת בסמוך לבתיהם.

תושבי צ'טסוורת תועדו במצלמות כשהם רודפים אחרי אדם - שזוהה מאוחר יותר כאלחנדרו מרטינז בן ה-41 - במורד כביש הררי ברכביהם. אחד התושבים אף רדף אחריו ברגל, השיג אותו והפיל אותו לקרקע. "שכונה לא נכונה, חבר!", צעק אחד. 

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


 

התושבים דיווחו לשוטרים כי ראו את מרטינז, שהיה לבוש בשחור והסתתר בשיחים, מצית אש בסביבות השעה 16:30 בכביש וולסי קניון. הם עקבו אחריו בזמן שניסה להימלט מהמקום. האש שהוצתה לכאורה על ידי מרטינז התפשטה לשטח של כ-100 רגל רבוע לפני שכובתה על ידי מחלקת הכבאות של מחוז לוס אנג'לס.

"תודה לאל שלא היו רוחות חזקות, כי זה יכול היה להיות הרבה יותר גרוע", אמר הצלם גייב קורטז ל'לוס אנג'לס טיימס'. "בהתחשב בכל השריפות האחרונות, הקהילות ואנשים הרבה יותר מודעים לדברים האלה עכשיו והם בכוננות גבוהה".

 

 

השריפות הקטלניות, שכעת רובן בשליטה, כילו יותר מ-57,000 אקרים בדרום קליפורניה, גבו את חייהם של 29 אנשים והרסו יותר מ-16,000 בתים ועסקים בחודש שעבר. חוקרים עדיין עובדים כדי לקבוע מה גרם לשריפות, כאשר חלק מהם מציעים שייתכן שמדובר במעשה מכוון של מציתים.

מרטינז מוחזק כעת במעצר בערבות של 75,000 דולר. על פי ה'לוס אנג'לס טיימס', היה נגדו צו מעצר בזמן שהאזרחים האמיצים עצרו אותו, אם כי לא ברור על מה היה צו המעצר.

במקביל, חברת סטייט פארם ג'נרל ביקשה מממשלת המדינה לאשר העלאות מחירים חירום בפוליסות הביטוח שלה, עם בקשה להעלאה ממוצעת של 22 אחוז לבעלי בתים. החברה הצדיקה זאת באומרה שקיבלה יותר מ-8,700 תביעות הקשורות לשריפות היער נכון ל-1 בפברואר ושילמה כבר מעל מיליארד דולר ללקוחות כתוצאה מכך.

 

 

0% לא
100% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE