הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
זעזוע בקהילה המדעית האמריקאית: צווי טראמפ משתקים מחקרים
מדענים מזהירים מקריסת המחקר המדעי בארה"ב בעקבות איסור על תוכניות גיוון ושוויון; סין עשויה להפוך למעצמת המדע המובילה
הקהילה המדעית בארצות הברית נקלעה למשבר חסר תקדים בעקבות שורת צווים נשיאותיים של דונלד טראמפ, שאוסרים על מימון תוכניות גיוון ושוויון במוסדות מחקר פדרליים. המדענים, שאינם מורגלים בהתערבות פוליטית כה חריפה, מתמודדים עם אי-ודאות קשה לגבי עתיד מחקריהם.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


המדענים, שאינם מורגלים בהתערבות פוליטית כה חריפה, מתמודדים עם אי-ודאות קשה לגבי עתיד מחקריהם

 

הקרן הלאומית למדע (NSF), סוכנות בתקציב 9 מיליארד דולר המממנת מחקר בסיסי ברחבי המדינה, כבר הודיעה על פיטורים צפויים בהיקף נרחב. עובדים בכירים בסוכנות מתארים אווירה של פחד וזעזוע. במקביל, חוקרים פוסט-דוקטורט נאבקים לשלם את חשבונותיהם לאחר הקפאת פורטל המימון שלהם.

"זה מרגיש כמו תחילת הסוף של הקריירה שלי," אמר בנג'מין קרין, חוקר פוסט-דוקטורט מאוניברסיטת ברקלי. מדענים רבים מביעים חשש שהצווים העמומים, האוסרים על "אידיאולוגיית מגדר" ו"שוויון מרקסיסטי", יפגעו ביכולתם לחקור נושאים הקשורים למגדר, גזע ושוויון.

בדיון בוועדת המדע של בית הנבחרים, הזהירה חברת הקונגרס זואי לופגרן כי "הכאוס שהממשל החדש זורע עלול להותיר את תשתית המדע והטכנולוגיה שלנו בהריסות, בעוד מנהיגי סין הקומוניסטית פותחים שמפניה בבייג'ינג."

 

בדיון בוועדת המדע של בית הנבחרים, הזהירה חברת הקונגרס זואי לופגרן כי "הכאוס שהממשל החדש זורע עלול להותיר את תשתית המדע והטכנולוגיה שלנו בהריסות, בעוד מנהיגי סין הקומוניסטית פותחים שמפניה בבייג'ינג"

 

הממשל האמריקאי מוציא כ-200 מיליארד דולר בשנה על מחקר ופיתוח, ומהווה המממן הגדול ביותר של מחקר בסיסי. מנהיגי הקהילה המדעית מדגישים כי יוזמות הגיוון אינן "הנדסה חברתית" אלא מאמץ לשפר את דיוק המחקר והנגישות אליו, כפי שנדרש גם בחוק המדע והשבבים משנת 2022.

98% לא
2% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE