הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
האמת המרה על מיץ הפירות: זה לא בריא כמו שחשבתם
מיץ פירות סחוט מכיל את אותה כמות סוכר כמו במשקה קולה, כאשר בתהליך הסחיטה הפרי מאבד רכיבים בריאים קריטיים

בעבר, מיץ פירות נחשב לבחירה בריאה ומקור טוב לוויטמין C. אולם מחקרים עדכניים מעלים שאלות משמעותיות לגבי ההשפעות הבריאותיות של צריכת מיץ פירות, במיוחד בכל הנוגע לתכולת הסוכר הגבוהה שלו

מנה ממוצעת של 240 מ"ל מיץ פירות מכילה כ-30 גרם סוכר - כמות דומה לזו שבמשקה קולה. ארגון הבריאות העולמי מסווג את הסוכר במיץ פירות כ"סוכר חופשי", בדומה לסוכר במשקאות מוגזים. ההמלצה היא להגביל את צריכת הסוכרים החופשיים לפחות מ-10% מסך הקלוריות היומיות.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


 

בניגוד לפרי שלם, במיץ פירות מסחרי חסרים רכיבים חשובים כמו סיבים תזונתיים, והוא מאפשר צריכת סוכר מהירה ומרוכזת. לדוגמה, קל מאוד לשתות כמות מיץ השווה לשלושה תפוחים, אך קשה יותר לאכול אותה כמות כפרי שלם.

לאחרונה, מיצי ירקות בכבישה קרה הפכו לאלטרנטיבה פופולרית. אלה מכילים פחות סוכר ומוצגים כאפשרות בריאה יותר, אך חשוב לשים לב לירקות עתירי סוכר כמו גזר וסלק. יתרה מזאת, אין מספיק מחקרים המוכיחים את יתרונותיהם הבריאותיים לעומת מיצים רגילים.

חשוב להיזהר מהבטחות שיווקיות מופרזות: מיץ לא "מנקה רעלים" או מחזק את המערכת החיסונית. למרות שכמות קטנה של מיץ (עד 150 מ"ל ליום) יכולה להשתלב בתזונה בריאה, הדרך הטובה ביותר לצרוך פירות וירקות היא פשוט לאכול אותם בצורתם הטבעית.

 

 

0% לא
100% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE