"הכנסיות הן רכוש פרטי," מדגיש הארכיבישוף תומאס וונסקי, נציגה הבכיר של הכנסייה הקתולית בדרום פלורידה. "שום פקיד ממשלתי לא יכול להיכנס לכנסייה ללא רשות או צו." אך המציאות המשפטית מורכבת יותר: אם מקום פתוח לציבור הרחב, גם סוכני אכיפה יכולים להיכנס אליו.
הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים
הקואליציה הלטינית האוונגלית הלאומית, למשל, השיקה הכשרה ל-500 כמרים שלה בנושא התמודדות עם פעולות אכיפת הגירה
החשש העיקרי בקהילות המהגרים נוגע לאפשרות של פשיטות פתע במהלך תפילות או טקסים דתיים. אולם מומחים משפטיים מרגיעים כי הסבירות לכך נמוכה. "אני לא מצפה שממשל טראמפ פשוט יכנס באקראי לכנסייה ויתחיל לבדוק מי חוקי ומי לא," אומר עורך הדין ג'ון דה לה וגה, מומחה להגירה ממיאמי.
המציאות המשפטית התיקון הרביעי לחוקה האמריקאית מגן על אזורים פרטיים מפני חיפושים בלתי סבירים. סוכני ICE זקוקים לצו שיפוטי - לא רק צו מנהלי - כדי להיכנס לשטחים פרטיים. אולם, אזורים הפתוחים לקהל הרחב עשויים להיחשב כציבוריים.
"המערכת עצמה אינה מתפקדת כראוי," מסביר פרופ' חואן קרלוס גומז מאוניברסיטת FIU. "אין צורך להיכנס לכנסייה. אנשים לא מבינים את זה. אני לא יכול לדמיין סצנות של שוטרים פורצים לכנסיות, כי האמת היא שאין להם צורך בכך."
קהילות מתארגנות קהילות דתיות כבר נערכות למציאות החדשה. הקואליציה הלטינית האוונגלית הלאומית, למשל, השיקה הכשרה ל-500 כמרים שלה בנושא התמודדות עם פעולות אכיפת הגירה. "אנשים צריכים להרגיש חופשיים לבוא להתפלל ולשרת את אלוהים בלי פחד שיפרידו אותם מילדיהם," אומר הכומר גבריאל סלגרו מאורלנדו.
![](https://nuhomecrm.s3.amazonaws.com/hebrewnews/b3a8b2a7-4f7f-4d62-b0be-91d1ddc9b787.jpg)
החשש העיקרי בקהילות המהגרים נוגע לאפשרות של פשיטות פתע במהלך תפילות או טקסים דתיים
נרסיסו מוניוז, מייסד ונשיא ארגון "הרמנוס דה לה קאיה" במיאמי, המסייע למהגרים חסרי בית, מאמין שמיאמי תהיה סובלנית יותר. "מיאמי היא עיר של מהגרים," הוא אומר. "לפגוע במשפחות, בילדים בבתי ספר, במהגרים שהולכים לכנסייה - זו דרך נוראית לפעול."
מבט לעתיד בעוד הדיון הציבורי מתלהט, מומחים מציינים כי לממשל אין את המשאבים או התשתית לבצע גירוש המוני כפי שטראמפ מבטיח. "כולם יודעים שאי אפשר לגרש 12 מיליון אנשים," אומר הארכיבישוף וונסקי. "זה פשוט לא יכול לקרות."
בינתיים, ארגוני זכויות אדם ומנהיגי דת ממשיכים להתכונן למציאות החדשה, תוך הדגשת חשיבותם של מקומות התפילה כמרחבים בטוחים לכל המאמינים, ללא קשר למעמדם החוקי.