הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
מדד השחיתות העולמי: ארה"ב יורדת בדירוג - ישראל עולה
המחקר הצביע על ממצאים "מדאיגים במיוחד" עם רגרסיה כוללת ברמות השקיפות

דנמרק, פינלנד וסינגפור דורגו כמדינות הפחות מושחתות בעולם, על רקע עלייה משמעותית ברמות השחיתות הגלובליות שתוארה על ידי מומחים כ"מדאיגה במיוחד". זאת על פי אינדקס מדד השחיתות הבינלאומי לשנת 2024.

דנמרק, שדורגה במקום הראשון בשנה שעברה, נשארה בפסגה השנה עם ציון זהה של 88/100. פינלנד, שהייתה גם במקום השני בשנה שעברה, עלתה בנקודה אחת וקיבלה גם היא ציון של 88/100. סינגפור, במקום השלישי השנה, קפצה מהמקום החמישי לאחר שהוסיפה נקודה אחת והגיעה לציון של 84/100.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


 

ארצות הברית ירדה מ-69 נקודות ל-65 ומהמקום ה-24 למקום ה-28. ארגון השקיפות הבינלאומי הצביע על ביקורת כלפי הרשות השופטת שלה. הוא ציין כי בית המשפט העליון האמריקאי אימץ את קוד האתיקה הראשון שלו ב-2023, "אך נותרות שאלות רציניות לגבי היעדר מנגנוני אכיפה משמעותיים ואובייקטיביים וחוזק הכללים החדשים עצמם".

ישראל נמצאת ממש מאחורי ארצות הברית, במקום ה-30 עם 64 נקודות מתוך 100, כאשר בשנת 2023 היא קיבלה 62 נקודות.

מדד תפיסת השחיתות, מחקר שנתי שמנוהל על ידי ארגון השקיפות הבינלאומי, מסתמך על נתונים ממוסדות כמו הבנק העולמי והפורום הכלכלי העולמי כדי לדרג את רמת השחיתות הנתפסת במגזר הציבורי של כל מדינה על ידי מומחים ומנהיגי עסקים.

בסולם של 0-100, כאשר 0 מייצג "מושחת מאוד" ו-100 מייצג "נקי מאוד", 180 מדינות נבחנות ומדורגות. למרות שחלק מהמדינות קיבלו ציונים גבוהים, חלק ניכר מהעולם חווה הידרדרות משמעותית לכיוון השחיתות. דרום סודן צנחה לתחתית המדד עם 8 נקודות בלבד, ואחריה סומליה עם 9 נקודות, ונצואלה עם 10 וסוריה עם 12.

ארגון השקיפות הבינלאומי מצא כי 47 מדינות מתוך 180 שנסקרו קיבלו את הציון הנמוך ביותר שלהן מאז שהחלו להשתמש במתודולוגיה הנוכחית בשנת 2012. הארגון הדגיש גם את הסיכונים העולמיים משחיתות למאמצים להילחם בשינויי האקלים, וציין כי היעדר שקיפות ומנגנוני אחריותיות מגביר את הסיכון לשימוש לרעה בכספי אקלים.

 

 

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE