הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
בפעם השלישית מתחילת השנה: התפרצות מחלת מעיים בספינת תענוגות
כמעט 90 נוסעים ואנשי צוות באוניית 'יורודאם' של חברת הולנד אמריקה נפגעו מנגיף הנורו במהלך הפלגה בת 10 ימים בקריביים

כמעט 90 אנשים נפגעו מהתפרצות חמורה של נגיף הנורו-וירוס באוניית התענוגות 'יורודאם' של חברת הולנד אמריקה - כאשר זו הפעם השלישית השנה שהנגיף התוקפני מכה בספינות החברה, כך מדווחים גורמי בריאות רשמיים.

על פי נתוני המרכז האמריקאי לבקרת מחלות ומניעתן (CDC), מתוך 2,057 נוסעים, 79 דיווחו על תסמינים של המחלה הקשה במהלך הפלגה בת 10 ימים מפלורידה לקריביים המערביים. בנוסף להם, 9 מתוך 834 אנשי צוות נדבקו אף הם בנגיף המדבק.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


צילום: Shutterstock

 

אירוע זה מצטרף לשורת התפרצויות - זוהי ההתפרצות השמינית של מחלת מעיים באוניות קרוזים בחודשיים הראשונים של השנה בלבד. נגיף הנורו אובחן בארבעה מהמקרים הקודמים, כאשר שניים מהם התרחשו באוניות אחרות של הולנד אמריקה.

"מרבית המקרים היו קלים והחלימו במהירות," הבהיר דובר החברה בהודעה רשמית. "יישמנו פרוטוקולי חיטוי מוגברים בשיתוף עם ה-CDC כדי למנוע הדבקה נוספת, כולל חיטוי מתמשך של האונייה."

הנוסעים והצוות שנדבקו סבלו משלשולים והקאות בספינה הענקית, שיצאה לדרכה ב-19 בפברואר מפורט לודרדייל. בתגובה, צוות האונייה בודד את החולים, הגביר משמעותית את פעולות הניקוי והחיטוי, ואסף דגימות לבדיקות מעבדה נוספות.

ה'יורודאם', ספינת פאר בת 17 שנים, צפויה לשוב לפלורידה בשבת הקרובה לאחר עגינות ברפובליקה הדומיניקנית, האנטילים ההולנדיים, באהמה וטורקס וקייקוס.

ההתפרצות הנוכחית מגיעה זמן קצר לאחר שתי התפרצויות קודמות באוניות של אותה חברה - לפני כשלושה שבועות נפגעו 166 נוסעים ו-19 אנשי צוות על סיפון ה-MS Rotterdam, ובינואר אובחנו 104 אנשים עם הנגיף באוניית ה"פולנדאם" במהלך שייט בן שלושה שבועות.

נגיף הנורו, הידוע בהתפשטותו המהירה במרחבים סגורים, דווח לראשונה למחלקת התברואה של ה-CDC ב-23 בפברואר, וממשיך להוות אתגר משמעותי לתעשיית הקרוזים.

 

 

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE