הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
ארה"ב מגבירה את הטון: תאתר תומכי טרור ע"י בינה מלאכותית
מחלקת המדינה תפעיל מערכת AI שתסרוק חשבונות מדיה חברתית של סטודנטים זרים, ומי שיימצא כתומך חמאס אחרי ה-7 באוקטובר - יגורש

מחלקת המדינה האמריקאית מתכננת להשתמש בכלי בינה מלאכותית לאיתור זרים בארה"ב המביעים תמיכה בחמאס או בארגוני טרור אחרים - זאת במטרה לבטל את הויזות שלהם, כך דווח באתר 'אקסיוס'.

המהלך, שזכה לכינוי 'תפוס ובטל' - או באנגלית Catch and Revoke, יכלול סריקת חשבונות מדיה חברתית של סטודנטים זרים כדי לבדוק האם קיימות ראיות לתמיכה בחמאס בעקבות מתקפת הטרור ב-7 באוקטובר בדרום ישראל. הבדיקה תכלול גם סקירת כתבות חדשותיות לאיתור שמות של אזרחים זרים שהיו מעורבים בפעילות אנטישמית.

"אלה שתומכים בארגוני טרור מוכרזים, כולל חמאס, מאיימים על הביטחון הלאומי שלנו. לארצות הברית יש אפס סובלנות כלפי מבקרים זרים התומכים בטרוריסטים", הצהיר מזכיר החוץ מרקו רוביו ביום חמישי. "מפירי החוק האמריקאי - כולל סטודנטים בינלאומיים - צפויים לסירוב או ביטול ויזה, וגירוש".

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


תומכי טרור ברחובות ניו יורק 

 

הרשויות יסרקו גם מאגרי מידע ממשלתיים כדי לבדוק האם ממשל ביידן אפשר למחזיקי ויזות שנעצרו להישאר במדינה, על פי הדיווח.

הגילוי מגיע לאחר שהנשיא טראמפ הצהיר מוקדם השבוע כי כל המימון הפדרלי יופסק למוסדות להשכלה גבוהה המאפשרים "מחאות בלתי חוקיות". הוא כתב ברשת החברתית שלו Truth Social כי "מסיתים ייכלאו או יישלחו לצמיתות בחזרה למדינה ממנה הגיעו. סטודנטים אמריקאים יגורשו לצמיתות או, בהתאם לעבירה, ייעצרו".

המאמץ של מחלקת המדינה הוא חלק מגישה ממשלתית כוללת למאבק באנטישמיות וכולל שיתוף פעולה עם משרד הביטחון הפנימי ומשרד המשפטים.

"מצאנו אפס ביטולי ויזות במהלך ממשל ביידן", אמר גורם רשמי ל-Axios, "מה שמעיד על גישה של עצימת עין כלפי אכיפת החוק".

הגורמים הרשמיים בדקו כ-100,000 אנשים במערכת ויזות הסטודנטים מאז אוקטובר 2023 כדי להעריך האם ממשל ביידן נקט בביטולי ויזות כלשהם, דיווח אקסיוס. בשנת 2023 היו כ-1.5 מיליון ויזות סטודנטים פעילות מסוג F-1 ו-M-1, לפי נתוני משרד הביטחון הפנימי.

לרוביו, בן 53, יש סמכויות נרחבות במסגרת חוק האזרחות וההגירה משנת 1952 לביטול ויזות של זרים הנחשבים לאיום.

מבקרים העלו חששות לגבי חופש הביטוי, אך גורם במחלקת המדינה טען כי "זה היה רשלני מצד המחלקה שלוקחת את הביטחון הלאומי ברצינות להתעלם ממידע זמין לציבור על מבקשי [ויזה] מבחינת כלי בינה מלאכותית".

רבים מהרפובליקנים בקונגרס שיבחו את המאמץ של טראמפ להילחם באנטישמיות בקמפוסים, כאשר יו"ר ועדת החינוך בבית הנבחרים, טים וולברג, אמר ל'פוסט'  כי "יש לנו נשיא עם בהירות מוסרית לגבי משמעות החופש באמריקה".

 

 

0% לא
100% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE