הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
הפרו-פלסטינים מנסים לעלות הילוך מול טראמפ: קריאה להפגנות ענק מחר בקמפוסים
המפגינים לא מוכנים לקבל "כניעה לציונים" וזועמים על החלטת הממשל לקצץ במענקים הפדרליים לאונ' קולומביה ולגרש סטודנטים

בשל הפעולות האחרונות של הממשל האמריקאי נגד האקטיביזם האנטי-ישראלי ברחבי ארצות הברית ובאוניברסיטאות בפרט, ארגון 'סטודנטים למען צדק בפלסטין' (NSJP) פרסם ביום שני קריאה לפעולה המעודדת סטודנטים, סגל אקדמי ועובדים לנטוש את הכיתות ולתפוס מרחבים מרכזיים בקמפוסים ברחבי ארצות הברית ביום שלישי.

"אנו קוראים למגוון הרחב ביותר של ארגונים, התארגנויות ויחידים לצאת מהכיתות, להשתלט על מרחבים מרכזיים בקמפוס ולהפגין את כוחנו ההמוני," הצהיר הארגון ברשתות החברתיות. "לנוכח המתקפות הקיומיות של המדינה על תנועת הסטודנטים והחינוך העממי, אנו מצהירים כי אנחנו, הסטודנטים, אנשי הסגל, העובדים והצוות המאוחדים, אנחנו האוניברסיטה."

הקריאה לפעולה, שפורסמה ברשתות החברתיות וזכתה לתמיכה של שמונה ארגוני אקטיביסטים, ביניהם תנועת הנוער הפלסטיני, אוניברסיטת העיר ניו יורק למען פלסטין וארגון פעולה של המסע האמריקאי למען זכויות פלסטיניות, הגיעה בתגובה למאמצי ממשל ארה"ב לדכא מחאות אנטי-ישראליות בקמפוסים.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


הפגנה פרו-פלסטינית בהרווארד | צילום: רויטרס

 

הארגונים האנטישמיים הללו טענו כי החלטת הנשיא דונלד טראמפ מיום שישי לבטל מענקים וחוזים לאוניברסיטת קולומביה בשווי 400 מיליון דולר היא רק תחילתו של מהלך שמטרתו לשלוט באקדמיה, וכי אוניברסיטאות נוספות צפויות להיות מושפעות בדרך דומה.

"אחדות הקמפוס והקהילה אל מול התקפות פשיסטיות היא קריטית ברגע זה," נכתב בהצהרה המשותפת.

ארגון NSJP טען כי אוניברסיטת קולומביה נענשת על כישלונה "למגר" את תנועת המחאה שהתפתחה לאחר טבח ה-7 באוקטובר, אך ללא קשר לפעולותיהן, האוניברסיטאות יישלטו על ידי הממשל הפדרלי מכיוון ש"המדינה רואה בחופש האינטלקטואלי והאקדמי איום קיומי על המעמד השליט."

ארגון Columbia University Apartheid Divest, שהוביל פעולות מחאה אחרונות כמו כיבוש בניינים בקמפוס, פרסם ביום ראשון באינסטגרם כי קולומביה נענשה למרות ש"התכופפה לאחור כדי לספק את מכונת המוות הציונית."

"ברור יותר מתמיד שאף רמה של כניעה לציונים לא תספיק. עכשיו שראינו שכניעה לא תעזור לנו, אולי נוכל לנסות טקטיקה חדשה, כזו שהוטפה בסמינרים שלנו במשך עשורים: התנגדות מאורגנת לעוול ברור."

ההצהרה המשותפת מיום שני לא הזכירה את המעצר הנטען ביום שבת ושלילת הגרין קארד של מחמוד ח'ליל, סטודנט בבית הספר לעניינים בינלאומיים וציבוריים של קולומביה ומנהיג המחאה, אך NSJP תמך בעצומה מיום ראשון הקוראת לשחרור הפעיל ולמניעת כניסת שירותי ההגירה והמכס לקמפוס.

העצומה, ששותפה גם על ידי תומכי השביתה כמו ארגון Within Our Lifetime, צברה למעלה מ-750,000 חתימות עד בוקר יום שני.

 

 

0% לא
100% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE