טקסס חווה בשנים האחרונות פריחה כלכלית מרשימה, עם שיעורי צמיחה בתוצר המקומי הגולמי (תמ"ג) הגבוהים משמעותית מהממוצע האמריקאי. בשנת 2024, כלכלת טקסס צמחה ב-4.8 אחוזים – כפול מהצמיחה הכללית של ארה"ב שעמדה על 2.4 אחוזים בלבד, לפי נתוני משרד המסחר האמריקאי.
במקביל, שורה ארוכה של תאגידים מובילים הודיעו על העברת מטות החברות שלהם למדינת הכוכב הבודד או על השקעות משמעותיות בה. בפברואר האחרון, ענקית המזון המהיר KFC (לשעבר קנטאקי פרייד צ'יקן) הצטרפה למגמה זו והודיעה על העברת מטה החברה מלואיוויל, קנטאקי, לעיר פלאנו שבפרברי דאלאס. מוקדם יותר באותו חודש, אתר הנדל"ן Realtor.com הודיע על העברת מטה החברה מסנטה קלרה, קליפורניה, לאוסטין.
גם אילון מאסק הודיע ביולי 2024 על העברת מטות החברות X (לשעבר טוויטר) ו-SpaceX לטקסס, בתגובה לחקיקה בקליפורניה. חברת השירותים הפיננסיים צ'ארלס שוואב העבירה את מטה החברה מסן פרנסיסקו לטקסס ב-2021, וענקית הנפט שברון הודיעה באוגוסט 2024 על העברת מטה החברה מקליפורניה ליוסטון.
משרדי חברת טסלה
אפל הצטרפה למגמה והודיעה על תכניות להקמת מתקן ייצור חדש בשטח של כ-23 אלף מ"ר ביוסטון, כחלק מהשקעה רחבה יותר של 500 מיליארד דולר ברחבי ארה"ב. בינואר, הנשיא טראמפ הכריז על מיזם ענק בשם "סטארגייט", בשווי 500 מיליארד דולר, בהשתתפות OpenAI, Oracle ו-SoftBank, אשר יתמקד בטקסס.
על פי נתוני לשכת מפקד האוכלוסין האמריקאית, בין יולי 2023 ליולי 2024 אוכלוסיית טקסס גדלה בכ-563 אלף תושבים, עם קצב צמיחה שנתי של 1.8 אחוזים – השלישי בגובהו בארה"ב אחרי פלורידה ומחוז קולומביה. דו"ח שפורסם על ידי Realtor.com בפברואר צופה כי עד שנת 2045 אוכלוסיית טקסס תזנק ב-35 אחוזים ל-42 מיליון תושבים, ותחליף את קליפורניה כמדינה המאוכלסת ביותר בארה"ב.
מומחים לכלכלה ופוליטיקה של טקסס מייחסים את הפריחה הכלכלית למיסוי נמוך ולרגולציה ידידותית לעסקים. טקסס היא אחת מתשע מדינות בארה"ב שאינן גובות מס הכנסה מיחידים או מחברות מתחת לתקרת הכנסה מסוימת, בעוד שיעור מס העסקים שלה נמוך ויורד לאפס עבור חברות מתחת לסף מסוים.
פרופסור בנג'מין פאוול, כלכלן המלמד באוניברסיטת טקסס טק, ייחס את הכלכלה המשגשגת של המדינה לעלות מחיה נמוכה יחסית, מיסים נמוכים ורגולציה פחות מחמירה. לדבריו, "חברות נמלטות ממדינות עם מיסוי גבוה, רגולציה מחמירה ועלות מחיה גבוהה כמו קליפורניה, ניו יורק ואילינוי."
עם זאת, פרופסור ג'ון טיילור, מומחה לפוליטיקה במדינה המלמד באוניברסיטת טקסס בסן אנטוניו, הזהיר מפני התנגשות פוטנציאלית בין הערכים של חברות העוברות לטקסס מסיבות עסקיות לבין השמרנות החברתית של המדינה. הוא הביע חשש לגבי נוחות החברות להשקיע בטקסס לטווח ארוך לאור סוגיות כמו חוקי הפלות מחמירים, מגבלות על נגישות להצבעה, ומדיניות הגירה נוקשה.
לעומתו, ג'ושוע בלאנק, העומד בראש פרויקט הפוליטיקה של טקסס באוניברסיטת טקסס באוסטין, היה אופטימי יותר וציין כי "עד כה, הפוליטיקה של טקסס לא הובילה חברות לשקול מחדש את החלטותיהן, ונראה שזה לא סביר שיקרה בעתיד."
פאוול הוסיף כי רבים מאלה העוברים לטקסס למעשה חולקים את הערכים הדומיננטיים של המדינה. "הקליפורנים העוזבים לטקסס חולקים לעתים קרובות יותר ערכים פוליטיים עם תושבי טקסס מאשר עם קליפורנים אחרים," הסביר.