וסטג'ט, המוביל הקנדי העמוס ביותר לנמל התעופה הבינלאומי הארי ריד, רשמה ירידה של 17.3 אחוזים במספר הנוסעים לכדי 55,541. חברת התעופה המוזלת פלייר רשמה ירידה חדה של 55.2 אחוזים לכדי 11,740 נוסעים, בעוד חברת התעופה הלאומית אייר קנדה ירדה ב-5 אחוזים לכדי 50,652 נוסעים.
"התיירות שלנו מקנדה ירדה כנראה בסביבות 9 אחוזים," אמר סטיב היל, נשיא ומנכ"ל רשות התיירות והכנסים של לאס וגאס. "חודש אחד לא ממש יוצר מגמה, אבל יש הרבה מאוד שיחות אנקדוטליות סביב קנדים שכועסים ומוטרדים בנוגע למכסים והדיבורים על סיפוח המדינה."
חברת "תיירות כלכלית", קבוצה מפנסילבניה שחוזה מגמות נסיעה, אמרה בשבוע שעבר לאחר שתוכניות המכסים של הנשיא טראמפ נחשפו לראשונה, כי היא מאמינה שהתיירות מקנדה לארה"ב תרד ב-20 אחוזים.

וסטג'ט, המוביל הקנדי העמוס ביותר לנמל התעופה הבינלאומי הארי ריד, רשמה ירידה של 17.3 אחוזים במספר הנוסעים לכדי 55,541. חברת התעופה המוזלת פלייר רשמה ירידה חדה של 55.2 אחוזים לכדי 11,740 נוסעים, בעוד חברת התעופה הלאומית אייר קנדה ירדה ב-5 אחוזים לכדי 50,652 נוסעים
היל הוסיף כי מכיוון שלאס וגאס היא יעד תיירות שאינו הכרחי, הירידה עשויה להיות גבוהה מ-15 אחוזים מקנדה. הוא ציין שהוא מצפה לתערוכת המסחר של האגודה הלאומית לשדרנים שתתקיים בשבוע הבא, שעוקבת אחר המשלחות הבינלאומיות שלה. זה עשוי לאשר אם יש רמה גבוהה יותר של היעדרויות קנדיות מהרגיל.
גורם מעניין נוסף בסוגיית המכסים הם ניסיונות הממשלה הקנדית להשפיע על המדיניות. נבאדה הייתה אחת מ-14 מדינות אמריקאיות, רובן תלויות בתיירות, שבהן רכש "ענייני חוץ קנדה", מנהל היחסים הקונסולריים והדיפלומטיים של המדינה המקדם סחר בינלאומי, שטחי שלטי חוצות בניסיון לשכנע צרכנים אמריקאים שתוכניות המכסים של הנשיא טראמפ יזיקו להם יותר מאשר יועילו.
השלטים, עם הכיתוב "מכסים הם מס על אמריקאים עובדים" ו"מכסים הם מס על חשבון המכולת שלך", מציגים ניסיון להשפיע על דעת הקהל האמריקאית. בעוד שתומכים קנדיים רואים בשלטים ניסיון לחנך צרכנים אמריקאים על מכסים, היל רואה בכך מאמץ להשפיע על הדור הבא של בוחרים אמריקאים.
מומחי תעשייה אחרים חלוקים בדעותיהם אם מדיניות המכסים תשפיע על התיירות ללאס וגאס. בילי ואסיליאדיס, יו"ר R&R Partners, היועץ לפרסום ושיווק של LVCVA, מודאג בעיקר מאמון הצרכנים וכיצד הוא ישפיע על התיירות.
"אנחנו רואים הפרעה בינלאומית כרגע," אמר ואסיליאדיס. "והמספרים שהפכו למדאיגים יותר הם מספר אמון הצרכנים."
אבל ללאס וגאס יש גם את היתרון של היותה "יעד מפלט", הוסיף. מכיוון שלאס וגאס היא יחסית קלה להגעה עם כל כך הרבה טיסות ישירות ומקומות לינה בדרך כלל זמינים ואינם דורשים פיקדון, מבקרים יכולים פשוט להגיע ללא תכנון מוקדם רב, להישאר כמה ימים ולהתנתק.
ברנדן באסמן, אנליסט בתעשיית ההימורים מחברת B Global בלאס וגאס, מסכים: "בעוד שעשויות להיות השפעות מסוימות על פי כוחות גיאופוליטיים, לאס וגאס אינה זרה לאלה על בסיס סוגיית מכסים או חששות כלכליים ופוליטיים אחרים שאתגרו אותנו בשנים האחרונות עם אינפלציה ומדדים מרכזיים אחרים."
אמנדה בלארמינו, פרופסור עוזר במכללת וויליאם פ. האראה לאירוח באוניברסיטת נבאדה בלאס וגאס, אומרת כי התיירות ללאס וגאס כבר נחלשה לפני שסוגיות המכסים עלו והיא מאמינה שהסביבה הנוכחית קשורה יותר לפלגנות פוליטית מאשר לכלכלה.
"ללא הסופר בול ופורמולה 1, היינו יורדים בכל המדדים בשנים האחרונות," אמרה בלארמינו. "לכן, אני חושבת שיותר פלגנות פוליטית יוצרת קשר סיבתי בין המכסים לבין תיירות נכנסת. אינפלציה, יוקר המחיה ודולר חזק קשורים יותר לירידה בתיירות בינלאומית מאשר מכסים."
איגוד המלונות של נבאדה מאמין שמוקדם מדי להגיע למסקנות כלשהן. "זהו מצב מתפתח שאנו מנטרים מקרוב," אמרה וירג'יניה ולנטיין, נשיאה ומנכ"לית האיגוד. "כשהתמונה תתבהר, תהיה לנו הבנה טובה יותר האם מדובר בבעיה עונתית, השוואה קשה לחודש יוצא דופן בשנה שעברה או משהו אחר. אנו מעריכים מאוד את המבקרים הקנדיים שלנו ומעודדים אותם להמשיך להגיע ללאס וגאס."
הסיפור האנושי מסביב למגמה זו משתקף בחוויות של אנשים כמו ג'סיקה מארי, מורה לספרות אנגלית מהנטסוויל, אונטריו, שציפתה בקוצר רוח לביקורה הראשון בלאס וגאס במאי. לאחר בחירתו של דונלד טראמפ לנשיאות והתבטאויותיו על הפיכת קנדה למדינה ה-51 של ארה"ב, לצד יישום סדרת מכסים על סחורות קנדיות, מארי שקלה מחדש, ביטלה את נסיעתה ללאס וגאס והחלה לתכנן נסיעה לאיסלנד במקום.
מצד שני, ג'יימי בראונינג ואשתו אשלי, תושבי אלברטה, הם אוהדים מושבעים של לאס וגאס שביקרו בנבאדה הדרומית 20 פעמים בחמש השנים האחרונות, כולל חמש פעמים בשנה שעברה. הם מוטרדים מהסערה הפוליטית שהתפרצה סביב המכסים, אך עדיין מתכננים להגיע מאוחר יותר השנה ומקווים לראות את משחקם הראשון של הלאס וגאס אוויאטורס.
"אני חייב לומר שכנראה רוב טוב של קנדים לקחו את המכסים כמעין סטירת לחי, כי זה כאילו הגיע משום מקום," אמר בראונינג. "והיתה תגובה של 'בסדר, אם אתה לא רוצה את זה, אז אולי אתה גם לא רוצה את דולרי התיירות שלי'."
בעוד בעלי עניין בתיירות בנבאדה הדרומית מקווים שממשלות צפון אמריקה יוכלו להגיע להסכם הוגן בנושא המכסים, השאלה אם הירידה בתיירות הקנדית היא חלק מבעיה רחבה יותר או תיקון זמני נותרת פתוחה. כפי שציין היל, "חודש אחד לא יוצר מגמה", אך האווירה הפוליטית הנוכחית בהחלט מעוררת דאגה בקרב אנשי מקצוע בתעשיית התיירות של לאס וגאס.