האוכלוסייה היהודית במחוז מיאמי-דייד גדלה ב-25 אחוזים בעשור האחרון, כך עולה ממחקר חדש שערכה הפדרציה היהודית של מיאמי רבתי. הגידול מיוחס בעיקר לגל של עולים חדשים צעירים, רובם מתחת לגיל 40.
ממצאים אלה הם חלק מסקר אוכלוסין שנערך אחת לעשר שנים בשם "מיאמי היהודית: מחקר קהילתי 2024", שנערך על ידי מרכז מוריס ומרילין כהן ללימודי יהדות מודרנית באוניברסיטת ברנדייס בשיתוף עם NORC באוניברסיטת שיקגו. הסקר אסף נתונים מיותר מ-2,600 משקי בית יהודיים ברחבי המחוז בשנת 2024.
כיום מחוז מיאמי-דייד הוא ביתם של כ-69,700 משקי בית יהודיים, והם מהווים 5 אחוזים מאוכלוסיית המחוז - שיעור גבוה משמעותית מהממוצע הארצי העומד על כ-2 אחוזים. הגיל החציוני באוכלוסייה היהודית במיאמי הוא 59, לעומת 49 בממוצע הארצי.
מוזיאון יהודי פלורידה שבמיאמי ביץ'
בניגוד לדעה הרווחת, מיאמי ביץ' אינה המוקד העיקרי של האוכלוסייה היהודית. צפון מיאמי-דייד מארח את המספר הגדול ביותר של משקי בית יהודיים, עם 33 אחוזים מכלל משקי הבית היהודיים. דרום מיאמי-דייד במקום השני עם 32 אחוזים, ומיאמי ביץ' במקום השלישי עם 20 אחוזים.
הקהילה היהודית במיאמי היא אחת המגוונות ביותר בארה"ב מבחינה בינלאומית - ב-45 אחוזים ממשקי הבית יש לפחות מבוגר אחד שנולד מחוץ לארה"ב. 24 אחוזים מזדהים כחלק מהקהילה היהודית מאמריקה הלטינית, 23 אחוזים כוללים מישהו המחשיב את עצמו ישראלי-אמריקאי, ו-6 אחוזים דוברי רוסית.
מבחינה דתית, במיאמי יש אחוז גבוה יותר של יהודים המזדהים כאורתודוקסים - 13 אחוזים, לעומת 9 אחוזים בממוצע הארצי. 31 אחוזים מזדהים כרפורמים, 23 אחוזים כקונסרבטיבים, ו-25 אחוזים אינם מזדהים עם זרם דתי כלשהו.
הקהילה היהודית במיאמי מחולקת פוליטית: 35 אחוזים מהמבוגרים היהודיים מזדהים כליברלים (לעומת 50 אחוזים ברמה הארצית), 34 אחוזים כמתונים, ו-32 אחוזים כשמרנים (לעומת 15 אחוזים ברמה הארצית).
הקשר לישראל חזק במיוחד בקהילה היהודית במיאמי - 95 אחוזים מהמבוגרים היהודיים השתתפו בפעילות הקשורה לישראל לאחר מתקפת חמאס ב-7 באוקטובר 2023, ו-71 אחוזים ביקרו בישראל בשלב כלשהו של חייהם, שיעור גבוה משמעותית מהממוצע הארצי העומד על 45 אחוזים. 77 אחוזים מהיהודים הבוגרים במיאמי רואים בדאגה לישראל חלק "חיוני" מזהותם היהודית.