בזמן שתעשיית התיירות הקנדית מתכוננת לעונת הקיץ, מומחים מביעים דאגה מפני ירידה צפויה במספר המבקרים האמריקאים בשל מלחמת הסחר המתמשכת בין שתי המדינות. לפי דיווח של רשת CBC הקנדית, אמריקאים רבים חשים אי-נוחות לגבי ביקור בקנדה בתקופה זו, תופעה שעלולה להשפיע משמעותית על כלכלת התיירות המקומית.
בראיון ל-Metro Morning, נציגי איגוד תעשיית התיירות של אונטריו (Tourism Industry Association of Ontario) הביעו חשש כי המתיחות המדינית הנוכחית תגרום לירידה משמעותית במספר התיירים החוצים את הגבול הצפוני של ארצות הברית. "אנו רואים סימנים ראשונים של היסוס בקרב מטיילים אמריקאים שבדרך כלל היו מתכננים חופשות קיץ בקנדה," אמר אחד הנציגים.
הנתונים האחרונים מצביעים על ירידה חדה בנסיעות של קנדים לארצות הברית, אך כעת המגמה מתהפכת גם בכיוון ההפוך. על פי הדיווח, אחת הסיבות המרכזיות היא פשוט פחד. אמריקאים רבים מודאגים מקבלת פנים עוינת או אווירה לא נעימה בעקבות המתיחות הדיפלומטית והכלכלית בין המדינות.
מספר קבוצות תיירות אמריקאיות כבר דיווחו על ירידה במספר המטיילים הקנדים המגיעים ברכב למדינות הצפוניות של ארצות הברית, מה שנתפס כסימן מדאיג. "זוהי מגמה הדדית שמתחילה להשפיע על שתי המדינות," הסביר מומחה תיירות ב-CBC. "כשקנדים מצמצמים את נסיעותיהם לארה"ב, אמריקאים שומעים על כך ומתחילים לשקול מחדש את תוכניותיהם לבקר בקנדה."
עם זאת, לא הכל שלילי. מומחים מסוימים טוענים כי למרות מתחי הסחר, תיירים אמריקאים עדיין מגיעים לקנדה. "ישנה הפרדה מסוימת בין פוליטיקה לבין החלטות תיירותיות אישיות," ציין אחד המרואיינים. "אנשים עדיין רוצים לחוות את הנופים היפים, התרבות והאטרקציות שקנדה מציעה."
הצד המעודד של המצב הוא הפוטנציאל לעידוד התיירות הפנים-מדינתית. עם יותר קנדים הבוחרים להישאר בארצם במקום לנסוע לארה"ב, תעשיית התיירות המקומית עשויה לראות עלייה בביקושים. "אנו מצפים לעלייה משמעותית בחופשות 'סטייקיישן' השנה, כאשר קנדים מגלים מחדש את האטרקציות והיעדים בארצם," אמר נציג של Travel Manitoba.
יעדי טיולי הכביש האמריקאיים כבר מדווחים על סימנים של הימנעות קנדית. בעיירות תיירותיות הסמוכות לגבול, עסקים מקומיים מרגישים את ההשפעה. "בדרך כלל בתקופה זו של השנה היינו רואים הרבה לוחיות רישוי קנדיות בחניונים שלנו, אבל השנה המספרים נמוכים בהרבה," סיפר בעל מסעדה ממדינת מיין.
מומחים מציעים שהמתיחות עשויה להימשך לאורך עונת הקיץ ואף מעבר לה, אם מלחמת הסחר תמשיך להחריף. ההשלכות הכלכליות עלולות להיות משמעותיות לשתי המדינות, שכן התיירות מהווה מרכיב חשוב ביחסים הכלכליים ביניהן.
לפי נתוני ממשלת קנדה, אמריקאים מבצעים למעלה מ-20 מיליון ביקורים בקנדה מדי שנה, ומוציאים מיליארדי דולרים על מלונות, מסעדות ואטרקציות. ירידה משמעותית במספרים אלה עלולה להשפיע על מאות אלפי משרות בתעשיית התיירות הקנדית.
מספר ערים קנדיות כבר מתכננות קמפיינים מיוחדים בניסיון למשוך תיירים אמריקאים למרות המתיחות. "אנחנו מדגישים את החוויה האישית והחמה שאורחים מארה"ב יכולים לצפות לה כאן, ללא קשר לפוליטיקה ברמה הלאומית," הסביר נציג של לשכת התיירות של טורונטו.
בינתיים, משרד התיירות הקנדי פועל בשיתוף פעולה עם גורמים בתעשייה כדי לפתח אסטרטגיות להתמודדות עם המצב. "אנחנו ממשיכים לקדם את קנדה כיעד בטוח, מסביר פנים ומהנה לתיירים מכל העולם, כולל ארצות הברית," אמר דובר המשרד.
בשורה התחתונה, בעוד שהמתיחות המסחרית בין קנדה לארצות הברית עלולה להשפיע על דפוסי התיירות בטווח הקצר, מומחים מאמינים כי האטרקציות והיחסים ארוכי הטווח בין שתי המדינות יגברו בסופו של דבר על המכשולים הזמניים. "קנדה וארה"ב תמיד היו שכנות קרובות עם יחסים חזקים ברמת האזרח הפשוט," סיכם מומחה התיירות. "אנו מצפים שמגמה זו תמשיך למרות האתגרים הנוכחיים."