נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ פרסם ביום רביעי הצהרה רשמית מהבית הלבן, בה קרא לאזרחי ארצות הברית לציין את יום הזיכרון לשואה ולהתייחד עם זכר הקורבנות.
"במהלך ימי הזיכרון לקורבנות השואה, אנו מהרהרים בפגיעה החמורה בכבוד האדם שביצעו הנאצים. אנו מוקירים את זכרם הנצחי של כל אלה שחייהם נגדעו בשל מגפת האנטישמיות הקטלנית", כתב טראמפ בהצהרתו. "מעל לכל, אנו נשבעים לעולם לא לשכוח את זוועות השואה. אנו מצהירים כי 'לעולם לא עוד' משמעו עכשיו."
הנשיא טראמפ קורא לאמריקאים לציין את יום השואה
הנשיא הדגיש את מחויבות הבית הלבן לשימור סיפוריהם של הנרצחים בשואה, והוסיף כי "המחיר לאנושות של החיים שאבדו במהלך השואה לעולם לא יוכל להיתפס או להיות מובן במלואו". עם זאת, ציין גם כי "אפילו בעקבות השואה, בית לאומי יהודי עצמאי קם מן האפר כמדינת ישראל המודרנית."
בהצהרה הרשמית, הכיר טראמפ ברמות הגבוהות של אנטישמיות בארצות הברית ופירט את הצעדים שממשלו נוקט כדי להילחם בה. "כמעט מדי יום לאחר המתקפה הקטלנית ב-7 באוקטובר 2023 על ישראל, אמריקאים יהודים הותקפו ברחובותינו ובמרחב הציבורי — תזכורת לכך שרעל האנטישמיות עדיין קיים באופן טרגי", כתב טראמפ, והוסיף כי ממשלו "מקיים בגאווה את האמת הבסיסית שלאנטישמיות אין מקום בחברה תרבותית."
"כנשיא, חתמתי על צו נשיאותי המנחה את הממשל הפדרלי להשתמש בכל הכלים המשפטיים הזמינים והמתאימים כדי להילחם בהתפרצות ההטרדות האנטישמיות בבתי הספר שלנו ובקמפוסים האוניברסיטאיים — כולל באמצעות הרחקת תושבים זרים המפרים את חוקינו. אנו גם מחויבים בנחישות לחקור ולהעניש במהירות כל אפליה אנטישמית במוסדות אקדמיים שמאלניים ואנטי-אמריקאיים."
הנשיא סיים את הצהרתו בקריאה לאמריקאים לציין את יום הזיכרון לשואה ולהוקיר את זכר הקורבנות. "אני מבקש מהעם האמריקאי לציין את ימי הזיכרון לקורבנות השואה מה-20 באפריל ועד ה-27 באפריל 2025, ואת יום השנה החגיגי לשחרור מחנות המוות הנאציים בלימוד מתאים, תפילות והתייחדות, ולכבד את זכרם של קורבנות השואה ורדיפות הנאצים על ידי זכירת הלקחים מזוועה זו כך שלעולם לא תחזור."