רשויות החוק בארה"ב ובבריטניה מנהלות מבצע חיפושים אחר סמואל רודוק, רוכב אופניים פראלימפי בריטי בן 35, שנעלם בלאס וגאס לפני כשבועיים.
רודוק, הסובל משיתוק מוחין, הגיע מבריטניה לארה"ב ב-13 באפריל במטרה לצפות באירוע ההיאבקות WrestleMania 41 שהתקיים באיצטדיון אליג'יאנט ב-19 וב-20 באפריל. לפי עדויות, רודוק לא התפנה מהאכסניה בה שהה ב-15 באפריל והשאיר מאחוריו חלק מחפציו האישיים.
"הוא טס ב-13, יש לי אישור שהוא נחת, אני יודעת בוודאות שסם היה בווגאס", אמרה לוסי ארל, חברתו של רודוק, לעיתון 'הגרדיאן. "החלק המדאיג הוא שהוא נעלם מה-16 באפריל, ומכיוון שהוא דמות משמעותית ברשתות החברתיות, אנשים שמו לב לכך די מהר."
האלוף הבריטי סמואל רודוק, נעדר כבר כשבועיים מלאס וגאס
ב-16 באפריל, רודוק שיתף סרטון באינסטגרם שבו נראה נוסע במכונית קונברטיבל מסוג אוסטין הילי במרכז לאס וגאס עם אדם המזוהה רק כ"סטיב". בסוף הסרטון, "סטיב" מוריד את רודוק בחנות המשכונאות Gold & Silver Pawn Shop, המפורסמת מתוכנית הטלוויזיה "כוכבי המשכונאות".
זמן קצר לפני היעלמותו, רודוק שלח הודעות לחבריו בבקשה לכסף, כך לפי אמו. פראן רודוק, אמו של הספורטאי, תיארה ל'לאס וגאס ג'ורנל' כי בנה "מאוד לא יציב על רגליו והולך בצליעה. אפשר בקלות להפיל אותו".
רודוק הוא ספורטאי פראלימפי בנבחרת האופניים של בריטניה. הוא זכה במדליות זהב באליפויות העולם ברכיבת אופניים בשנים 2022 ו-2023. בנוסף, הוא מאמן פוטבול אמריקאי באוניברסיטת לאפבורו בבריטניה, שם התאמן לקראת המשחקים הפראלימפיים.
"הוא גדול מהחיים, יש לו נשמה נפלאה", אמרה אמו.
רשויות הרכיבה הבריטיות קוראות לכל מי שיש לו מידע על מקום הימצאו של רודוק ליצור קשר עם המשטרה. "אנו מפצירים בכל מי שהיה בקשר עם סם מאז ה-16 באפריל או שיש לו מידע כלשהו על מקום הימצאו ליצור קשר עם מחלקת המשטרה המקומית בהקדם האפשרי", נמסר בהודעת ארגון הספורט.