
בענף קושרים את המגמה לשורת מהלכים מעוררי מחלוקת של הנשיא הברית דונלד טראמפ, כמו מלחמת הסחר שפתח מול מדינות רבות, ההצעה להשתלט על גרינלנד, הרעיון להפוך את קנדה למדינה ה-51 בארצות הברית - וגם המהלך לבדיקת פעילות ברשתות החברתיות של מבקרים מחו״ל.
כריסטין פיורלי, בעלת סוכנות הנסיעות הקנדית Fairytale Dreams & Destinations, סיפרה ל-The Independent כי נרשמה אצלה תזוזה של כ-30% בהזמנות. לדבריה, לקוחות שבעבר בחרו בפארקי דיסני בארה״ב מעדיפים כעת את דיסנילנד פריז ויעדים נוספים מחוץ למדינה.

האקלים הפוליטי גורם לכך שתיירים קנדיים מעדיפים לטוס עד פריז במקום לבקר בדיסני בארה"ב
לדברי פיורלי, רבים מהלקוחות עדיין מחפשים את חוויית דיסני המוכרת, אך מעדיפים שלא לתמוך בפארקים שבארצות הברית בתקופה הנוכחית. "זה עדיין מקום יקר ללבם, אבל לא עכשיו", אמרה.
הנתונים מחזקים את התחושה בענף. בשנה האחרונה נרשמה ירידה של 22% במספר הקנדים שטסו לארה״ב לעומת השנה שקדמה לה. לפי נתוני National Travel and Tourism Office, מאז 25 בנובמבר נרשמה ירידה של 5.4% במספר המבקרים הזרים בארה״ב.
גם בקרב חובבי דיסני מושבעים מורגש השינוי. קתרין נוריס, בת 57, סיפרה כי היא ובעלה אוהבים מאוד את דיסני, אך בשל האקלים הפוליטי הנוכחי אינם מתכננים לטוס לארצות הברית. במקום זאת הם בוחרים לטייל באירופה ולהצטרף להפלגות דיסני מסינגפור, והיא מעריכה שיעברו חמש עד עשר שנים לפני שתחזור לארה״ב.
בדו״ח רווחים עדכני אמר יו ג’ונסטון, בכיר ב-The Walt Disney Company, כי החברה ממקדת את מאמצי השיווק והמכירות בקהל המקומי בארה״ב, וציינה שיש לה פחות ודאות לגבי ההכנסות משווקים בינלאומיים.
סקר חדש של World Travel & Tourism Council, שנערך בקרב 4,500 משתתפים ממדינות שונות בתוכנית ESTA, מצא כי שליש מהנשאלים פחות נוטים לנסוע לארה״ב אם ייושמו ההצעות לבדיקת רשתות חברתיות. הדיווח פורסם ב-Sky News.
ההצעות פורסמו בדצמבר על ידי US Customs and Border Protection במסגרת הודעה רשמית, ולפיה מבקרים מחו״ל עשויים להידרש לחשוף חמש שנות פעילות ברשתות החברתיות. לפי ההערכות של ה-World Travel & Tourism Council, אם המגמה תימשך, הוצאות התיירות בארה״ב עלולות להצטמצם ב-15 מיליארד דולר ולפגוע בכ-157 אלף משרות. עוד עולה מהסקר כי 66% מהנשאלים כבר מודעים לאפשרות של התקנות החדשות.