
הקרטל שבראשו עמד 'אל מנצ'ו' נחשב לאחד מארגוני הפשיעה המתפתחים במהירות במדינה, וידוע כמי שמבריח לארצות הברית פנטניל, מתאמפטמין וקוקאין. מאז החיסול נרשמו אירועי אלימות בכמה מדינות במקסיקו, כולל חסימות כבישים, שיבושי טיסות והנחיות להישאר בבתים גם עבור אזרחים זרים. מדובר בהתפתחויות שהתרחשו בתוך פרק זמן קצר מאוד, והמצב עדיין מתהווה.
מחלקת המדינה האמריקאית קראה לאזרחים אמריקאים להישאר בבתים במדינת חליסקו, כולל פוארטו ויארטה, צ'אפאלה וגוודלחרה, וכן במדינות באחה קליפורניה, קינטנה רו, נאיאריט סמוך לפוארטו ויארטה, סינלואה ואזורים נוספים. סרטונים שפורסמו ברשתות החברתיות מראים תיירים מסתתרים בלובי של מלונות ובשדות תעופה. בהמשך הודיע משרד החוץ כי רוב שדות התעופה חזרו לפעילות רגילה וצמצם את ההנחיה, ונשיאת מקסיקו קלאודיה שיינבאום פרדו אמרה כי המצב "נרגע" - אך לא כל המומחים משוכנעים שזה סוף הסיפור.

פרופ' גוואדלופה קוראה-קבררה מאוניברסיטת ג'ורג' מייסון הסבירה כי חיסול מנהיג בארגון שפועל במודל מבוזר עלול ליצור ואקום שלטוני. לדבריה, הרעיון מאחורי אסטרטגיית חיסול "ראשי ארגונים" הוא שהארגון ייחלש בעקבות מאבקי שליטה פנימיים, אך בפועל המאבקים האלה עצמם מייצרים אלימות. היא הזכירה כי במקרים קודמים נרשמה רגיעה זמנית בלבד, ולאחר מכן עלייה מחודשת בעימותים. בשלב הזה, לדבריה, פשוט "לא ברור מה יקרה".
מייק באלארד, מנהל המודיעין בחברת האבטחה גלובל גארדיאן, אמר כי אזורי הנופש והמלונות עצמם יחסית לא נפגעו עד כה. מקסיקו סיטי, יעד משמעותי לאנשי עסקים, אינה נוטה בדרך כלל להיסחף לעימותים כאלה. עם זאת, הוא ממליץ למי שמתכנן חופשה ב-48 השעות הקרובות לשקול דחייה, משום שעדיין לא ברור כיצד יתפתחו הדברים.
באלארד השווה את המצב לנסיעה לאי שיש בו הר געש פעיל: הסיכוי שאירוע חריג יתרחש בזמן השהייה אולי אינו גבוה, אך אם זה קורה - ההשלכות עלולות להיות חמורות. לדבריו, ייתכן שנראה אירועי תגובה נוספים בעתיד, ולא מדובר בהכרח באירוע חד-פעמי.
ג'ייסון הנסון, לשעבר קצין ב-CIA, היה נחרץ יותר ואמר בפשטות כי אין לנסוע למקסיקו. לדבריו, המדינה לא יציבה ומסוכנת מדי והחיים והביטחון של המטיילים יקרים מכדי לקחת סיכון כזה. מנגד, דאג פטסון, גם הוא בכיר לשעבר בסוכנות, אמר שאין תשובה אחת שמתאימה לכולם. מי שביטל את הטיול - זה מובן. מי שבחר לנסוע - גם זה מובן, כל עוד ההחלטה מתקבלת מתוך חישוב סיכונים שקול ולא מתוך אדישות.
המומחים מזכירים כי תיירים אינם יעד ישיר של הקרטלים, אך עלולים להיפגע כקורבן משני אם יימצאו במקום הלא נכון בזמן הלא נכון, במיוחד על רקע מאבקי שליטה על טריטוריות. ההמלצה למי שכבר נמצא במקסיקו היא להישאר במקום בטוח ולהימנע מתנועה מיותרת. לדבריהם, עצם המעבר מנקודה בטוחה – כמו מלון – לשדה תעופה דרך אזורים שבהם יש מתיחות, עלול להיות הרגע המסוכן ביותר.
למי שבכל זאת שוקל לטוס בתקופה הקרובה, ההמלצות ברורות: להכין תוכנית חירום, לקבוע נקודת מפגש במקרה שבני משפחה נפרדים, לדעת היכן נמצאים בית חולים, תחנת משטרה או כיבוי אש קרובים, לשמור עותקים כפולים של מסמכים חשובים ולהיות מודעים לסביבה. מומלץ גם להימנע מחשיפת פרטים כמו שם המלון לזרים, ולעקוב אחרי מידע ממקורות ממשלתיים, מדיה מקומית ורשתות חברתיות אמינות.
נכון לעכשיו, חלק מהאזורים חזרו לשגרה יחסית, אך אי-הוודאות עדיין קיימת. השאלה אם בטוח לטוס למקסיקו אינה זוכה לתשובה חד-משמעית – וההחלטה תצטרך להתקבל על בסיס המידע העדכני ביותר והערכת סיכון אישית של כל נוסע.