
במחוז הרביעי של קרוליינה הצפונית, באזור "משולש המחקר" המאוכלס בצפיפות, מתמודדת חברת הקונגרס המכהנת ולרי פושי מול נידה עלם, חברת מועצת מחוז דורהאם המזוהה עם האגף הפרוגרסיבי. פושי, שבעבר נהנתה מתמיכת השדולה הפרו־ישראלית איפא"ק — הוועדה האמריקאית־ישראלית לענייני ציבור — מנסה כעת להתרחק מהזירה הזו ואף נמנעה מנוכחות בנאום ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו בקונגרס ב־2024.
מנגד, עלם נהנית מתמיכת ועד הפעולה הפוליטי "אמריקן פריוריטיז", שהוקם בחודש שעבר במטרה מוצהרת לבלום הזרמת כספים פרו־ישראליים למרוצים דמוקרטיים. הוועד כבר השקיע יותר ממיליון דולר בתמיכה בה — אחד הגורמים שהפכו את המרוץ ליקר בתולדות המדינה. עלם גם זוכה לגיבוי הסנאטור ברני סנדרס וארגונים פרוגרסיביים בולטים, בעוד שפושי נתמכת בידי מושל קרוליינה הצפונית היהודי והמתון, ג'וש שטיין.

ברנדון הררה,משפיען רשת בתחום הנשק,המכונה "איש הקלאצ'ניקוב", מאתגר שוב את חבר הקונגרס מטקסס טוני גונזלס. הררה התפרסם בסרטונים שבהם התבדח על היטלר ועל סמלים נאציים, לרבות סרטון שבו "בדק את האקדח שהרג את היטלר". בעבר צילם עצמו צועד במצעדי אווז לצלילי שיר נאצי וטען שאין פסול בשיר.
בימים האחרונים של הקמפיין, תקפו שתיהן את התקיפות באיראן — אך בניסוחים שונים. פושי הדגישה את התנגדותה ל"מלחמה הבלתי חוקית של טראמפ באיראן", מבלי להזכיר את ישראל. עלם כיוונה ישירות כלפי ירושלים והצהירה כי תושבי המחוז מוכנים "להטיל אחריות על כל מנהיג שנתן צ'ק פתוח לניצי המלחמה הישראליים", והבטיחה שלא לקבל כספים מתעשיות ביטחוניות או משדולות פרו־ישראליות.
במקביל, המפלגה הדמוקרטית במדינה מתמודדת עם סערת אנטישמיות לאחר שראש הזרוע המוסלמית שלה כינה ציונים "נאצים מודרניים". המושל שטיין גינה את הדברים בחריפות.
גם בטקסס מתרחש קרב סוער. בפריימריז לסנאט מתמודדת חברת הקונגרס ג'זמין קרוקט מול חבר בית הנבחרים המדינתי ג'יימס טלריקו, במרוץ צמוד במיוחד. שניהם הביעו תמיכה בזכות קיומה של ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית, אך הסתייגו מהתקיפות באיראן.
עם זאת, תשומת לב מיוחדת מופנית לפרדריק היינס השלישי, כומר בפטיסטי בולט ומי שנחשב למקורב לקרוקט, המתמודד על מושבה בבית הנבחרים במחוז ה־30 של טקסס — מחוז דמוקרטי מובהק באזור דאלאס. גם הוא נהנה מתמיכת "אמריקן פריוריטיז". היינס ביקר את ישראל בחריפות לאורך המלחמה בעזה, כינה את מדיניותה "אפרטהייד" ואף קרא בעבר לנשיא ג'ו ביידן לנתק את הסיוע האמריקאי לישראל. לאחר מתקפת חמאס ב־7 באוקטובר 2023, הדגיש בדרשה כי "המדינה הזו תעמוד לצד אפרטהייד — כי זה הרקורד שלה".
בצד הרפובליקני בטקסס, מתנהל קרב מסקרן במיוחד במחוז ה־23, הכולל את יובלדי — זירת הטבח בבית הספר היסודי ב־2022. ברנדון הררה,משפיען רשת בתחום הנשקן,המכונה "איש הקלאצ'ניקוב", מאתגר שוב את חבר הקונגרס טוני גונזלס. הררה התפרסם בסרטונים שבהם התבדח על היטלר ועל סמלים נאציים, לרבות סרטון שבו "בדק את האקדח שהרג את היטלר". בעבר צילם עצמו צועד במצעדי אווז לצלילי שיר נאצי וטען שאין פסול בשיר.
לצד הסגנון הפרובוקטיבי, הרקע הפוליטי מורכב: גונזלס ספג ביקורת קשה לאחר שהצביע בעד צעדי פיקוח על נשק בעקבות הטבח ביובלדי. בימים האחרונים הסתבך גם בשערורייה אישית חמורה, מה שמחזק את סיכויי הררה. אף שהררה הצהיר כי הוא "מתעב את איפא"ק" בשל מעורבותה נגדו, הבהיר כי אינו אנטי־ישראלי וגינה את חמאס לאחר 7 באוקטובר.
ברקע כל אלה מרחפת שאלת כוחה של איפא"ק. לאחר שספגה ביקורת על התערבותה בפריימריז קודמים, היא מחזיקה בקופת מזומנים של כ־95 מיליון דולר ומצהירה כי תשקיע באינטנסיביות לקראת בחירות האמצע. בטקסס הביעה תמיכה בחבר הקונגרס ווסלי האנט במרוץ לסנאט, אך הוא מדורג שלישי לפי רוב הסקרים, מאחורי הסנאטור המכהן ג'ון קורנין והתובע הכללי של טקסס קן פקסטון.
מול הכסף הפרו־ישראלי ניצבים כעת ועדות פעולה פוליטיות אנטי־ציוניות, ובהן "אמריקה האנטי־ציונית", שתומכת במועמדים מהשוליים של שתי המפלגות.
הקלפיות שייפתחו ביום שלישי עשויות להדהד הרחק מעבר לגבולות טקסס וקרוליינה הצפונית. עבור יהודים אמריקאים החשים ניכור פוליטי גובר משני צדי המתרס, מדובר ברגע מבחן: האם ישראל תמשיך להיות נכס פוליטי, או תהפוך לנטל — והאם השיח סביב המזרח התיכון יישאר בגבולות הלגיטימיות או ייסחף למחוזות קיצוניים ומסוכנים יותר.