
אבולהווא, בת 55, חברה במועצת המדיניות המייעצת של 'טריבונל עזה' - גוף שהוקם בלונדון בשנת 2024 ומציג את עצמו כ"טריבונל עממי" עצמאי שאוסף ראיות נגד ישראל בעזה. מדובר בקבוצה מצומצמת של 29 חברים, ובהם גם אביו של ראש העיר, מחמוד ממדאני, פרופסור במחלקה לאנתרופולוגיה באוניברסיטת קולומביה. חבר בולט נוסף בטריבונל הוא חבר הפרלמנט הבריטי ג'רמי קורבין, מהאנטישמים הוותיקים והמוכרים.

הפעילה האנטישמית סוזן אבולהווא והקשר שלה למשפחת ראש העיר זוהראן ממדאני
במקביל, רעייתו של ממדאני, האמנית ראמה דוואג'י בת ה-28, ספגה בשבוע שעבר ביקורת לאחר שאיירה סיפור קצר שנכלל באסופה של כותבים פלסטינים צעירים, בעריכה משותפת של אבולהווא. הסיפור, מאת דיאנה אסלאיה ונקרא "שביל של סבון", הופיע בספר "כל רגע הוא חיים: עזה בזמן רצח עם", שראה אור השנה באנגלית ובערבית בהוצאת סיימון אנד שוסטר. אותו טקסט, עם אחד האיורים של דוואג'י, פורסם גם בגיליון פברואר של המגזין "הכול פוליטי" של ארגון סלואו פקטורי.
דוברי ראש העיר הדגישו כי דוואג'י "מעולם לא נפגשה ולא יצרה קשר" עם אבולהווא. עם זאת, אבולהווא הופיעה כדוברת במרכז ללימודי פלסטין באוניברסיטת קולומביה - מרכז שמזוהה במשך שנים עם אביו של ממדאני, ואף מופיע באתרו הרשמי.
קשר נוסף בין הצדדים תועד כבר בשנת 2018, אז הייתה אבולהווא בין החותמים על מכתב פתוח לבני משפחת המלוכה הסעודית בדרישה לשחרר את הפרופסורית והפעילה חאתון אל-פאסי. בין החותמים על אותו מכתב היו גם מחמוד ממדאני ואשתו, יוצרת הקולנוע מירה נאיר.
אבולהווא היא מייסדת ועורכת ראשית של פסטיבל הספרות "פלסטין כותבת", וכן הקימה בשנת 2001 את העמותה Playgrounds for Palestine Inc. לפי דיווחים פדרליים, הארגון מממן את קבוצת הכותבים ומימן בשנת 2024 הוצאה של 255 אלף דולר לרכישה והקמה של מתקני משחקים וסקייטפארקים לילדים בעזה - בשיא המלחמה.
עמדותיה של אבולהווא כלפי ישראל עוררו ביקורת חריפה. במאמר שפרסמה ימים לאחר טבח 7 באוקטובר, היא כינתה את האירוע "רגע מרהיב שזעזע את העולם" ורמזה כי ייתכן שישראל ידעה מראש על התוכניות. בטור שפרסמה באתר The Electronic Intifada כתבה כי "לוחמי החופש המעטים הללו עוררו השראה לא רק בכל פלסטין אלא גם בקרב ההמונים המדוכאים ברחבי העולם, לדמיין איך נראית חירות ומהי התנגדות אפשרית".
גם הליגה נגד השמצה תקפה בחריפות. בהודעה שפרסמה נמסר כי "דיווחים מראים שראמה דוואג'י בחרה לאייר ולצרף את שמה לפרויקט של אישה שלה היסטוריה ארוכה של האדרת טרור והפצת דמוניזציה נגד יהודים, כולל כינוי מתקפת 7 באוקטובר 'רגע מרהיב' וכינוי ישראל 'טפיל שטני'". בארגון הוסיפו כי שיתוף פעולה כזה "מצביע על דפוס מטריד".
דוואג'י עצמה ספגה ביקורת גם על כך שסימנה לייק לפוסטים רבים באינסטגרם שהטיל ספק בכך שחמאס ביצע אלימות מינית בישראלים ב-7 באוקטובר, וכן על לייקים לפוסטים נוסף שכלל תמונות חגיגיות מהמתקפה. ממדאני גינה את דבריה של אבולהווא נגד יהודים, אך היא השיבה לו ברשת X ואמרה כי "נכנעת לכוחות שמנסים לכרסם בך, באשתך המוכשרת והיפה ובעשייה שלך", והזהירה כי "אם לא תיזהר, הם ישאבו את נשמתך עוד לפני שתבין זאת".